KNHS

Kaartverkoop NK Dressuur en NK aangepast sporten van start 10 maart 2010
edward gal en hanspeter minderhoud outdoorgelderland

Outdoor Gelderland organiseert dit jaar voor de tweede maal het NK dressuur en de KNHS Kampioenschappen dressuur. Daarbij wordt dit jaar ook het NK Aangepaste Sport dressuur aan het programma toegevoegd. Op maandag 8 maart is de kaartverkoop voor het hippische evenement in de Steeg, dat van 9 tot en met 13 juni plaatsvindt, van start gegaan.

Titelverdediger van het Nederlands kampioenschap dressuur is Edward Gal met Moorlands Totilas. Outdoor is net als in 2009 een CSI4*-concours en dat betekent dat bij de springruiters, naast de Nederlandse top, een deel van de internationale elite aanwezig zal zijn.

Ruim 36.000 mensen kwamen er vorig jaar binnen de poorten tijdens de succesvolle zesde editie van Outdoor Gelderland. Een flinke plus ten opzichte van 2008, die mede was te danken aan het Nederlandse kampioenschap dressuur, dat vorig jaar voor het eerst onderdeel was van Outdoor Gelderland. Ook dit jaar verwacht directeur Chris van Dam het bezoekersaantal verder te kunnen uitbouwen. De dressuur wint nog steeds aan populariteit en de top wordt breder. Richting de Wereldruiterspelen in Kentucky zullen alle combinaties zich tijdens het NK willen laten zien. Daarnaast hebben we weer fantastische springsport en zit er nog steeds groei in de Kasteelfair Middachten. Het belooft weer een prachtig evenement te worden.

Kasteelfair Middachten staat voor het sfeervolle geheel dat Landgoed Middachten, de tuinen van het kasteel, de talloze stands en de gezellige restaurants samen vormen. In de schitterende omgeving van De Steeg in de Gemeente Rheden biedt de Kasteelfair een aantrekkelijk aanbod op het gebied van buitenleven, biologische producten, demonstraties met honden, valken en oude ambachten.

Titelhouder Edward Gal is ook dit jaar de grote favoriet voor de nationale dressuurtitel. De ambassadeur van Outdoor Gelderland maakte vorig jaar tijdens Outdoor een eind aan de jarenlange hegemonie van Anky van Grunsven en is sindsdien met Moorlands Totilas ook internationaal oppermachtig. Als Totilas geen fouten maakt, prolongeren we de titel, zegt een zelfverzekerde Edward Gal.

Kijk voor meer informatie, het programma en de toegangsprijzen op www.outdoorgelderland.nl.