Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 10-03-2010

Scooterbestuurster gewond bij aanrijding

ANNERVEENSCHE KANAAL Dinsdagmorgen raakte een 17-jarig meisje uit Annerveensche Kanaal bij een aanrijding op de Greveling gewond. Ze reed vanaf een oprit de rijbaan op waarna een aanrijding met een daar rijdende 33-jarige autobestuurster uit Annerveensche Kanaal ontstond. Het meisje werd overgebracht naar het UMCG. (2010014112)

Inbraak in café

MEPPEL Dinsdagmorgen ontdekte de eigenaar van café de Troubadour aan de Grote Kerkstraat dat er in de nacht van maandag op dinsdag een inbraak in zijn bedrijf had plaatsgevonden. Hierbij werden de gokkasten leeggehaald. De politie stelt een onderzoek in. (2010014135)

Inbraak in parkeerautomaten
MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag werd een parkeerbetaalautomaat in parkeergarage de Keyserstroom aan de Noteboomstraat vernield. De daders namen de inhoud, geld, mee. (2010014073)
EMMEN Ook een parkeerautomaat aan de Ermerweg in Emmen moest het ontgelden. Deze werd in de nacht van dinsdag op woensdag gekraakt. (2010014317)

Extra controles door afsluiting Nieuw Amsterdamsestraat

Het station in Bargeres verhuist naar de Nieuw Amsterdamsestraat. Het station Emmen-Zuid bedient straks de drie wijken Rietlanden, Bargeres en Delftlanden. Bij het station komt een transferium; een terrein met voldoende parkeerruimte en het gemak om vervolgens met de trein verder te reizen, zowel richting Emmen-centrum als richting Zwolle. Voor fietsers en voetgangers komt er een fietsers/voetgangersbrug.

Nieuw Amsterdamsestraat afgesloten

De Nieuw Amsterdamsestraat wordt ter hoogte van het nieuwe station verdiept zodat deze onder het station doorloopt. Doordat het verkeer niet meer voor passerende treinen hoeft te stoppen, wordt de doorstroming van verkeer op de Nieuw Amsterdamsestraat verbeterd. Om station Emmen-Zuid te kunnen bouwen en de Nieuw Amsterdamsestraat te verdiepen, is de Nieuw Amsterdamsestraat voor negen maanden afgesloten voor verkeer.

Politie Drenthe controleert

Ten tijde van de werkzaamheden controleert Politie Drenthe gericht op de sluiproutes. Dit zijn met name de wegen: Wilhelmsweg, Verlengde Wilhelmsweg, Ermerveen, Scheidingsweg en Zandzoom. Deze sluiproutes liggen in een 60 km gebied waar fietsers de rijbaan gebruiken. Ook op de Veldstukken in de wijk Rietlanden en op de aangegeven omleidingroutes zal de politie extra controleren.

Politie vordert rijbewijzen in
BUNNE Op de N386 bekeurde de politie dinsdag een 63-jarige autobestuurder uit Peize. De man reed met een snelheid van 136 km/u terwijl maximaal 80 km/u toegestaan is. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2010014207)
Ook het rijbewijs van een 46-jarige Assenaar werd ingevorderd. Hij reed 134 km/u. (2010014250)

Vrouw aangehouden terzake poging tot zware mishandeling RODEN Dinsdagavond hield de politie in haar woning een 19-jarige vrouw uit Roden aan. Ze wordt ervan verdacht s middags met haar auto op de Van Bergenstraat te zijn ingereden op een 21-jarige Rodenaar waar ze al geruime tijd moeilijkheden mee heeft. De Rodenaar belandde op de motorkap en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De vrouw werd inverzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in. (2010014251)

Poging diefstal fiets van krantenbezorgster
BARGEROOSTERVELD Een 49-jarige krantenbezorgster uit Emmen kreeg dinsdagmiddag de schrik van haar leven. Tijdens haar werkzaamheden op de Bargerweg probeerde onverwachts een onbekende man met geweld haar fiets af te pakken en bedreigde daarbij de vrouw. Uiteindelijk is het de man niet gelukt de fiets mee te nemen en verdween hij op een fiets richting Angelslo. Het gaat om een blanke man, dik postuur, ongeveer 1.65 lang, kort blond haar, pokdalig gezicht en hij droeg een neuspiercing en oorbellen in beide oren. Hij was gekleed in een lichtbruine korte lederen jas en droeg een spijkerbroek. (2010014253)

Winkeldiefstallen
EMMER COMPASCUUM Dinsdagmiddag hield de politie een 45-jarige vrouw uit Emmer Compascuum aan. De vrouw nam bij een drogisterij aan de Runde ZZ twee haarkleurspoelingen weg ter waarde van 28,54 toen ze betrapt werd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010014254)

Eenzijdig verkeersongeval met letsel
RODERESCH Woensdagochtend raakte een 27-jarige inwoonster van Steenbergen gewond bij een aanrijding op de Hoofdweg. De vrouw reed in haar auto, komende uit de richting van haar woonplaats, toen plotseling een ree de rijbaan over stak. Ze probeerde een aanrijding te voorkomen en kwam via de berm in een sloot terecht. Omdat ze bekneld zat moest de brandweer haar uit haar benarde positie bevrijden. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. (2010014320)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.