Gemeente Echt-Susteren


Scholenbezoek aan tentoonstelling âOorlogsherinneringenâ

In de opzet van de tentoonstelling âOorlogsherinneringenâ in het Museum van de Vrouw in Echt is veel aandacht besteed aan een educatief programma voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Echt-Susteren.

Â

Het begon in november 2009 allemaal met het maken van een poster voor de tentoonstelling. De poster van de groep De Buizerds van basisschool de Horst in Schilberg werd uitgekozen als dé poster voor de tentoonstelling. Zo siert de tekening van deze groep leerlingen de plakkaten, de uitnodigingen en de folder van de tentoonstelling.

Â

In de periode vanaf 19 januari tot en met 5 maart van dit jaar zijn in totaal 17 groepen leerlingen van de diverse basisscholen op bezoek geweest in de expositie en kregen van deskundigen uitleg over de oorlog, de evacuatie en de bevrijding. In totaal hebben ruim 600 leerlingen en begeleiders het educatieve programma gevolgd.

Â

Op 24 februari heeft wethouder J. Dijcks, als vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren, het gecombineerde bezoek van de basisscholen De Bollenberg uit Maria Hoop en Cornelius uit Dieteren bijgewoond.

Â

De expositie heeft zich sinds de opening op 16 januari in een warme belangstelling mogen verheugen, want in de loop van de eerste week van maart is het bezoekersaantal van 2000 al ruim overschreden. De tentoonstelling op de 2e verdieping van het Cultureel Centrum de Plats duurt nog tot 5 mei 2010 en is gratis toegankelijk.