Politie Gelderland-Midden

Edese woning overvallen

Publicatiedatum: 10-3-2010 10:42:24

EDE - Drie tot dusver onbekende en gewapende mannen hebben in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart een woning aan de Marconistraat overvallen. De bewoners, een 65-jarige vrouw en een 70-jarige man, werden daarbij bedreigd. De man werd bovendien mishandeld en liep als gevolg daarvan letsel op; hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De slachtoffers werden rond twee uur 's nachts uit hun slaap gewekt door kabaal en werden kort daarop verrast door de overvallers. Onder dreiging van onder meer een vuurwapen werden beiden gekneveld, waarna de daders kans zagen er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan.

Bivakmutsen
Van de daders is op dit moment alleen bekend dat ze alle drie in het donker gekleed waren en bivakmutsen droegen. De slachtoffers wisten uiteindelijk de politie te waarschuwen, waarna agenten zich verder over hen ontfermden. De recherche is een onderzoek begonnen en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---