Gemeente Beek


Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw de Visser

Op dinsdag 9 maart 2010 is mevrouw M.M.F.E. (Marleen) de Visser, die afscheid heeft genomen van de gemeenteraad in Beek, koninklijk onderscheiden.

Zij is onderscheiden voor haar grote verdiensten voor de Beekse politiek en samenleving.

Â

Mevrouw de Visser (63) is onderscheiden als 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'.

Sinds 1994, dus 4 raadsperioden, was zij een zeer actief en gedreven raadslid binnen de gemeenteraad van Beek. Zij was een deskundig lid van diverse commissies gedurende haar raadslidmaatschap.

Maar haar verdiensten zijn veel groter. Mevrouw de Visser wordt in Beek alom gewaardeerd vanwege het feit dat zij altijd klaar staat voor mensen en de belangen van de samenleving. Zo was zij jarenlang de drijvende kracht achter de vereniging "Geen uitbreiding vliegveld Beek" en heeft zij voor de "Limburgse Milieu Federatie" voorlichting gegeven en aandacht gevraagd voor het milieu en de gevolgen van menselijke acties aan het milieu.

Â

Burgemeester Cremers reikte de onderscheiding dinsdagavond 9 maart uit tijdens de afscheidsvergadering van de oude gemeenteraad.

Naast Marleen de Visser namen ook de raadsleden Ben Derks, Charles Willems, Riet Boel, Elly Roebroek, Ellen Laeven en Leo Klinkers afscheid van de gemeenteraad. Op donderdag 11 maart zal de nieuwe gemeenteraad worden geïnstalleerd.