Politie Groningen

Woensdag 10 maart 2010

Provincie Groningen, 10-03-2010

Minderjarige winkeldievegge aangehouden

WINSCHOTEN- De politie heeft dinsdagmorgen een 12-jarige meisje uit Winschoten aangehouden voor het plegen van meerdere winkeldiefstallen. Het meisje werd door personeel van een kledingzaak in de Langestraat in Winschoten betrapt bij het stelen van meerdere kledingstukken. Bij onderzoek ontdekten agenten dat zij nog meer kleding uit verschillende winkels in Winschoten had gestolen. De jonge dievegge moest mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd zij door de politie overgedragen aan haar ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijlsters met elkaar op de vuist

DELFZIJL De politie heeft dinsdagmiddag op moeten treden om twee inwoners van Delfzijl uit elkaar te halen. De mannen van 45 en 56 jaar hadden in de Memmert in hun woonplaats ruzie gekregen. Van beide kanten werd er stevig op los geslagen. Nadat het duo van elkaar was gescheiden konden ze worden aangehouden. Ze moesten alle twee voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis. De 56-jarige moest daar vanwege een enkelbreuk blijven. De politie verhoort de Delfzijlsters op een later moment om de toedracht van de vechtpartij te achterhalen.

Scooterbestuurder gewond na val

MUSSELKANAAL Een 16-jarige jongen uit Musselkanaal is dinsdagmiddag gewond geraakt op de Floralaan in zijn woonplaats. De tiener reed op zijn scooter naast een even oude kameraad. Op een bepaald moment raakte het stuur van de scooter de arm van de vriend. Hierdoor verloor de 16-jarige de controle over zijn voertuig en ging onderuit. Een ambulance heeft de jongen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Man ernstig gewond na val van dak

BELLINGWEDDE Een 63-jarige inwoner van Blijham is dinsdagmiddag gewond geraakt na een val van een ladder. De man was bezig met werkzaamheden aan zijn woning aan de Hoofdweg in Blijham. Door onbekende reden viel de Blijhamster van ca. vier meter op de grond. Het mobiel medisch team werd ingezet om het slachtoffer zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Hij is per helikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft gedurende de hulpverlening toezicht gehouden.

Stadjer bespuugt chocolade in warenhuis

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in een warenhuis een vervelende man (44) uit Groningen aangehouden. De man maakte seksueel getinte opmerkingen richting een medewerkster en werd daarop aangesproken door een beveiligingsmedewerker. De Stadjer was hier niet van gediend en spuugde daarom meerdere keren op de chocolade dat in een vitrine was uitgestald. Dit snoepgoed is daarom niet meer verkoopbaar. De Groninger is aangehouden door de beveiliging van het warenhuis en hij is overgedragen aan de politie. Tijdens de fouillering bleek de 44-jarige in het bezit te zijn van een mes. Hij is voor verhoor in ingesloten.

Tiener op heterdaad aangehouden voor poging inbraak

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond dankzij een alerte getuige een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De getuige zag de Groningen ronddolen in een tuin achter een woning aan de Haydnlaan en vertrouwde het niet. Toen hij de tiener aansprak, kwam deze met een ongeloofwaardig verhaal. Daarop werd de politie gealarmeerd. Op het moment dat de verdachte de agenten aan zag komen, rende hij weg. Een ruit van de woning bleek op dat moment te zijn ingegooid. De 17-jarige werd na een achtervolging gevonden in de bosjes op de Coendersweg en is meegenomen naar het politiebureau. Agenten hebben de vader van de verdachte geïnformeerd. De politie doet verder onderzoek.

Dronken vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

SAPPEMEER De politie heeft dinsdagavond in een woning in Sappemeer een 48-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was stevig onder invloed van alcohol en had ruzie gekregen met een huisgenoot. Die had opmerkingen gemaakt over het alcoholgebruik waarna zij door het lint ging. Ze gooide goederen door de woning en sloeg de 50-jarige man. Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau. Ze is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Controle bij verkeerslicht

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Pop Dijkemaweg in Groningen een controle uitgevoerd bij een verkeerslicht op de Pop Dijkemaweg en de Rijksweg. De politie krijgt regelmatig meldingen dat verkeersdeelnemers door het rode licht gaan. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties. In totaal werden 65 autos gecontroleerd. Een bestuurder ging door het rode licht. Hij kan een boete verwachten van 160 euro. Uit onderzoek van het Bureau Verkeer Openbaar Ministerie (BVOM) blijkt dat de overlevingskans van een voetganger of fietser 15 procent is als een automobilist met 65 km/u door rood rijdt en een kwetsbare verkeersdeelnemer aanrijdt.

Auto vermiste Steenwijker uitgebrand aangetroffen

HAREN / STEENWIJK In de nacht van maandag op dinsdag is op een parkeerterrein aan de Kerklaan in Haren een auto uitgebrand. Dinsdag werd vastgesteld dat het de auto betrof van de 34-jarige vermiste Halil Erol uit Steenwijk. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de autobrand. De Steenwijker verdween op 6 februari en sindsdien is er door familie en bekenden niets meer van hem gehoord. Aan mensen die informatie hebben over de verdwenen Erol, en nog niet met de politie in Steenwijk gesproken hebben, wordt gevraagd contact te nemen via 0900-8844. Meer informatie over de vermissing staat op www.politie.nl/ijsselland. Anonieme informatie kan verstrekt worden via 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Alcomobilist aangehouden

VEENDAM De politie heeft dinsdagnacht op het Boven Westerdiep in Veendam een 36-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Piepende banden wekten de nieuwsgierigheid van politieagenten, die zich op het terrein van het politiebureau bevonden. Toen zij polshoogte gingen nemen, zagen zij de Veendammer in een auto met aanhangwagen rijden. De wagen reed slechts 30 km/uur, terwijl de banden van het voertuig een piepend geluid maakten. Bij nader onderzoek aan de auto bleek dat de aandrijfstang en stuurstang waren gebroken. Politieagenten roken alcohol bij de bestuurder. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen. Tijdens het verhoor verklaarde de 36-jarige dat hij tegen een kei in Sappemeer was gereden. Uit onderzoek bleek echter dat de verdachte met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het politiedossier wat met de verdachte gaat gebeuren.

Politie rolt kleine hennepkwekerij op

GRONINGEN De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan het Kajuit een hennepkwekerij opgerold. In het pand trof de politie een kleine kwekerij met 64 hennepplantjes aan. De plantage werd opgeruimd en vernietigd. De bewoner, een 24-jarige Stadjer, werd voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 9 maart op twee plaatsen op snelheid en andere verkeersovertredingen.

* Groningen, Groningerweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 3837, aantal overtredingen: 360, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
* Groningen, Emingaheerd/Beneluxweg: algemene verkeerscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 2805, 69 overtredingen. 20 x geen gordel, 48x te hard rijden, hoogst gemeten snelheid 146 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Drie rijbewijzen in gevorderd. Eén bromfietser droeg geen helm.