Gemeente Helmond


Herstel vorstschade aan de wegen

De vorstschade aan de wegen kan pas worden hersteld bij een temperatuur boven de 15 graden. Er wordt waarschijnlijk in april mee gestart.

De afgelopen periode hebben we te maken gehad met extreem winterweer. Het heeft verschillende keren streng gevroren en er is uitzonderlijk veel sneeuw gevallen. De wegen hebben hieronder te lijden gehad. Gelukkig valt de schade in Helmond mee. Toch is er op een aantal plekken vorstschade aan de wegen ontstaan. Op de Europaweg is de vorstschade het grootst. Daarom staan daar ook waarschuwingsborden.

Boven 15 graden

Deze vorstschade kan op dit moment nog niet worden hersteld. Het herstel kan pas worden uitgevoerd bij een temperatuur boven de 15 graden en bij droog weer. Als het te koud en te nat is, kan het asfalt niet goed verwerkt worden en hecht het nieuwe asfalt niet goed op de onderliggende laag. Het gevolg is dat er dan binnen de kortste keren weer schade aan de weg ontstaat, met nieuwe herstelwerkzaamheden en daarmee verkeersoverlast tot gevolg. Dit is niet wenselijk.

Start in april

Zoals het er nu naar uitziet wordt half april begonnen met het herstellen van de vorstschade aan de wegen. Dit is afhankelijk van het weer. Ook moeten de herstelwerkzaamheden worden afgestemd op andere wegwerkzaamheden en evenementen waarvoor wegen zijn afgesloten.

Meer informatie volgt

Als precies bekend is wanneer de herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden, wordt dit ongeveer twee weken van te voren gepubliceerd op deze informatiepaginas in weekblad De Trompetter en op haalmeeruitdeweg.nl. Tot die tijd raadt de gemeente u aan om oplettend te zijn en rekening te houden met vorstschade aan de weg.

Op de Europaweg is de vorstschade aan de weg het grootst. Langs deze weg zijn daarom waarschuwings- borden geplaatst.