Politie Gelderland-Midden

Nijkerker (73) bestolen na babbeltruc

Publicatiedatum: 10-3-2010 11:10:38

NIJKERK - Een 73-jarige inwoner van Nijkerk is maandag 8 maart in zijn huis bestolen nadat hij het slachtoffer was geworden van de zogenoemde babbeltruc/

Een tot dusver onbekende vrouw belde rond elf uur aan bij de woning van de man in de Vogelbuurt in Nijkerk-Zuid en wist met een leugenachtig verhaal het vertrouwen van de Nijkerker te winnen. Kennelijk hield de vrouw de man aan de praat, waarna een handlanger vermoedelijk ongezien de woning in had weten te komen en de hand wist te leggen op sieraden. Pas later, nadat de vrouw was vertrokken, ontdekte de Nijkerker dat hij zijn sieraden miste.

Lichtblauwe auto
Volgens het slachtoffer, dat dinsdag 9 maart aangifte deed, ging het om een vrouw met een getinte huidskleur met bruin kort haar. Ze droeg een grijze jas en broek en zag er onverzorgd uit. De vrouw zou met een oud model lichtblauw kleurige auto zijn komen aanrijden. Later is gezien dat een onbekend gebleven man met die auto wegreed. Getuigen, die de vrouw en de auto aan de hand van de beschrijving herkennen of die meer informatie over de zaak hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(026404)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---