Wijzigingen in de Raad van Bestuur van Essent

10/03/2010 11:21

Essent N.V.


- Huib Morelisse, Chief Technology Officer van Essent verlaat de RWE Groep


- Dr. Nina Skorupska benoemd als zijn opvolger

Essen/Arnhem, 10 maart 2010

Huib Morelisse, de huidige Chief Technology Officer (CTO) van Essent N.V., heeft besloten de RWE-Group per 31 maart 2010 te verlaten om zijn carrière elders voort te zetten. Morelisse was - alvorens te worden aangesteld tot Chief Technical Officer van Essent toen RWE in 2009 de onderneming overnam - CEO van RWE Energy Nederland N.V., na in 2002 in dienst van de RWE Groep te zijn getreden.

Behoudens goedkeuring door de Raad van Commissarissen van Essent, zal dr. Nina Skorupska worden benoemd als zijn opvolgster voor de post van CTO bij Essent. Skorupska begon in 1992 als brandstofspecialiste te werken in de energie-industrie en werkte nadien als leidinggevende in operationele functies als Station Manager van een centrale van National Power, een energiemaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, en bij RWE Trading. Later werd ze benoemd tot Director Technology Services Generation bij RWE npower, de Engelse dochter van de RWE Groep. Skorupska is op dit moment hoofd van de afdeling Performance Improvement & Participation Management International bij RWE AG in Essen.

Dr. Ulrich Jobs, Chief Operating Officer van RWE AG zegt: "Wij bedanken Huib voor zijn bijdragen aan de marktontwikkelingen van RWE in Nederland en betreuren zijn besluit RWE te verlaten. Tegelijkertijd zijn we verheugd Nina te kunnen benoemen op de post van Chief Technology Officer van Essent. Nina heeft ervaring opgedaan in leidinggevende posities in een technische omgeving en heeft verder een brede internationale ervaring. Wij wensen haar alle succes in haar nieuwe positie. Voorts zijn we er met deze benoeming trots op dat we het aantal vrouwelijke collega's in leidinggevende functies binnen de Groep kunnen uitbreiden."

Een besluit over Nina's opvolg(st)er binnen RWE AG zal binnenkort worden genomen.