Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-03-2010

Politie onderzoekt overval in Dongen

DONGEN: Een 36-jarige man uit Made, is in zijn bedrijf aan de Lage Ham dinsdagmiddag rond 15.30 uur het slachtoffer geworden van een gewapende overval.

Het slachtoffer meldde zich gistermiddag aan het politiebureau aan de Bolkensteeg. Hij vertelde dat er twee mannen met een Afrikaans uiterlijk, leeftijd circa 30-40 jaar zijn zaak waren binnen gekomen. Een van de overvallers had hem met een vuurwapen bedreigd. Ze eisten geld. De overvallers hebben geld buit gemaakt. Er is niets bekend over de wijze waarop zij gevlucht zijn. Het slachtoffer verklaarde dat de overvallers gebrekkig Nederlands spraken. Hij besloot na de overval de zaak af te sluiten en naar het politiebureau te rijden. Er is een sporenonderzoek ingesteld. De districtsrecherche stelt een nader onderzoek in naar deze overval.

Winkel vol rook, appartementen ontruimd na brand in meterkast

OOSTERHOUT: Dinsdagavond heeft omstreeks 22.16 uur een brandje gewoed in de meterkast van een supermarkt aan de Sint Maartenstraat. Door de brand ontstond er een hevige rookontwikkeling, waardoor de
appartementen boven de winkel tijdelijk ontruimd werden.

Een van de bewoners constateerde dat de verlichting in de trappenhal was uitgevallen. Toen hij de centrale meterkast opendeed zag hij dat daar rook uitkwam. De oorzaak bleek een brandje te zijn dat was ontstaan in de meterkast van de supermarkt. Deze meterkasten staan boven elkaar, waardoor de rook vanuit de meterkast beneden in de centrale meterkast van de appartementen kwam. De brandweer kwam ter plaatse om het brandje te blussen. De bewoners van zes portiekwoningen moesten tijdelijk hun woning verlaten, een zevende bewoner was niet thuis. Nadat er metingen waren verricht, mochten zij weer terug naar huis. Vier bewoners gaven er de voorkeur er aan om elders te slapen. De supermarkt heeft rookschade opgelopen. De brandweer heeft een tankautospuitwagen en een ladderwagen ingezet.

Dronken automobilist rijdt tegen verkeerszuilen en geparkeerde auto

OOSTERHOUT: Een dronken 46-jarige Oosterhouter heeft vannacht met zijn auto verschillende aanrijdingen gehad. Hij had met zijn auto twee verkeerszuilen geraakt op de kruising van de Oostpolderweg en de Gerbrandylaan. Ook had hij op de Gerbrandylaan een geparkeerde auto geraakt. Hij liep na de aanrijdingen naar huis en liet zijn vrouw bellen naar de politie. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

De dronken automobilist had zijn beschadigde auto achtergelaten op de Oostpolderweg. Daarna was hij naar zijn woning in de wijk Dommelbergen gegaan. Hij heeft aan zijn vrouw verteld over de aanrijdingen waarna zij de politie belde. Vrijwel gelijktijdig kwam ook een telefoontje bij de Gemeenschappelijke Meldkamer binnen over de auto die onbeheerd was aangetroffen. De man blies aan het bureau 595 ugl, zijn rijbewijs is vanwege dit hoge percentage ingevorderd. Hij vertelde circa vier blikken met halve liters bier te hebben gedronken. Hij krijgt geen proces-verbaal voor het verlaten plaats ongeval omdat hij zich uit eigen beweging snel heeft gemeld.

Arrestatie huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft dinsdagmiddag in zijn woning een 24-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Tegen de man was aangifte gedaan door zijn
ex-vriendin, een 17-jarig meisje.

Het slachtoffer heeft verklaard dat haar ex vriend haar op 8 november 2009 tussen 17.00 en 18.00 uur in zijn woning had mishandeld. Hij had haar onder andere in haar gezicht geslagen, ook zou hij een bord naar haar hebben gegooid. Het slachtoffer liep letsel op aan onder meer een oog en een oor. Het meisje, die in een hulpverleningstraject zit, heeft aanvankelijk de mishandeling voor haar begeleiders verzwegen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inwoner (19) Meeuwen is minibike kwijt

MEEUWEN: De politie heeft dinsdagmiddag op de Gerard Sterkenburgstraat een 19-jarige man uit Meeuwen bekeurd omdat hij op een minibike over de openbare weg reed. Het apparaat is in beslag genomen. De bestuurder vertelde dat hij wel wist dat hij met de minibike niet op de openbare weg mocht rijden. Hij had echter aan het voertuig geknutseld en wilde even een proefrit maken.

Vervelende jongeren in bus krijgen proces-verbaal voor baldadigheid

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen om 08.15 uur op het busstation aan de Leijsenhoek op aanwijzing van een Veolia chauffeur acht knapen in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar uit Breda en Oosterhout op de bon geslingerd voor baldadigheid.

De groep gedroeg zich in de bus (126) erg vervelend. Ze waren op de stoelen gaan staan en trokken aan de life-hammers in de bus. Door hun gedrag gingen steeds alle lampjes in de bus branden. De chauffeur heeft de bus gesloten en de assistentie van de politie ingeroepen. Op het Station zijn de bedoelde jongens één voor één door de agenten aangesproken. De personalia zijn genoteerd, ze krijgen allemaal een proces-verbaal.

Onderzoek naar vernieling en brandstichting

WAALWIJK: Vannacht is omstreeks 02.40 uur op de Mgr Zwjsenstraat voor een café door een nog onbekende dader een spuitbus aangestoken en ontploft.

Er was een harde knal te horen en er ontstond een brandje. De vlammen kwamen onder de deur van het café, maar waren ook snel weer uit. Een auto liep lichte krasschade op. Ook een regenpijp werd door
rondvliegende stukken van de spuitbus vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-03-2010 11:17 | © Regio Midden en West Brabant |