'No cure no pay' belastingaangifte bespaart student honderden Euro's.

10/03/2010 11:40

Datadebt CV

Vanaf 10 maart kunnen studenten op www.ibelasting.nl aangifte doen voor de inkomstenbelasting op 'no cure no pay basis'. Als de teruggaaf door de belastingdienst minder dan 60 Euro bedraagt hoeft de student niets te betalen. Voor een teruggave boven die grens betaalt de student een vast bedrag van 57,50 Euro met de garantie van een maximale teruggaaf op basis van de verstrekte gegevens. Een gemiddelde student met een of meerdere bijbanen kan rekenen op een teruggaaf van honderden Euro's.

'Click en klaar' aldus initiatiefnemer Raoul Boer. 'Het verbaast mij al lang dat studenten zo veel geld laten liggen, zeker in een tijd dat ook zij last hebben van de crisis en steeds meer gaan lenen. Op ibelasting.nl kunnen zij snel, eenvoudig en transparant aangifte doen tegen minimale kosten. Elke aangifte wordt persoonlijk behandeld door een van onze belastingconsultants. De aangifte gaat daarna rechtstreeks naar de belastingdienst'.

Vijftienduizend voorlichtingsfolders zullen worden verspreid op diverse onderwijsinstellingen.'Daarnaast hebben we gekozen voor een ludieke aanpak', aldus Raoul Boer. 'Uit eerdere campagnes van de belastingdienst is gebleken dat studenten moeilijk zijn te bereiken en te motiveren. Via de internetportal www.belastingbier.nl komen zij ook uit bij ibelasting.nl. Middels duizenden bierviltjes in studentencafés hopen we ze toch snel te kunnen bereiken zodat men nog voor 1 april aangifte kan doen. Het geeft dan toch een beetje het idee dat de belastingdienst je biertje heeft betaald, ook al is dat natuurlijk niet zo'.

Uit gegevens van de belastingdienst van verleden jaar bleek dat 258.000 duizend bijverdienende studenten geen aangifte hebben gedaan en daarmee zeker 50 miljoen Euro in de schatkist hebben laten liggen. 'Voor de meeste belastingadvieskantoren zijn studenten te kleine vissen en veel te duur', constateert Raoul Boer. 'Eindelijk is er nu een goedkoop, makkelijk en transparant initiatief. Wij hopen in het eerste jaar 10% van het verloren belastinggeld terug te halen. Studenten hebben er immers gewoon recht op'.

Amsterdam, 10 maart 2010