Gemeente Westvoorne


Kandidaten voor de werkgroep Millenniumgemeente MillenniumgemeenteBord

De gemeenteraad heeft Westvoorne uitgeroepen tot Millenniumgemeente. Hiermee heeft de gemeente Westvoorne zich verbonden met de Millenniumdoelen die de Verenigde Naties hebben vastgesteld.

Deze doelen zijn dat in het jaar 2015:

extreme armoede en honger uitgebannen zijn;

alle jongens en meisjes naar school gaan;

mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben;

kindersterfte sterk is afgenomen;

er minder vrouwen sterven door zwangerschap;

de verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt;

meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu;

er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp is.

De VN Millenniumdoelen zijn voornamelijk gericht op wereldwijde armoedebestrijding, maar ze zijn niet alleen van belang voor inwoners van ontwikkelingslanden. Als de doelen niet gehaald worden heeft dat gevolgen voor iedereen. Vandaar dat de VNG de Millennium Gemeente campagne gestart is en de gemeente Westvoorne deze campagne ondersteunt.
Om de Millenniumdoelen breed onder de aandacht van de bevolking te brengen wordt er een werkgroep ingesteld. De werkgroep zal zelf acties gaan bedenken hoe dit uitgevoerd moet worden.
Deze werkgroep zal bestaan uit enkele raadsleden en deskundigen. Daarnaast zoekt de gemeente enthousiaste burgers die mee willen doen in de werkgroep.

Als u belangstelling hebt voor deze werkgroep kunt u dit doorgeven aan onze medewerker, de heer R. de Vries, tel.nr. (0181) 408105 of e-mail rdvries@westvoorne.nl.

Â

Ook als u vragen hebt over de werkgroep kunt u met hem contact opnemen.