Gemeente Schouwen-Duiveland


scheidende raadsleden

Koninklijke onderscheiding voor twee scheidende raadsleden

Publicatiedatum: 10 maart 2010 Datum laatst gewijzigd: 10 maart 2010

10 maart 2010

Woordvoerder

N. Dorst

Dinsdag 9 maart reikte burgemeester Rabelink een Koninklijke onderscheiding uit aan aftredend gemeenteraadsleden de heren H. Coomans uit Scharendijke en N.P. de Danschutter uit Bruinisse. Decorandi werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor hun verdiensten als volksvertegenwoordiger. Dit gebeurde om 16.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, tijdens het afscheid als raadslid van de gemeente Schouwen-Duiveland.

De politiek heeft een belangrijke plaats in het leven van de heer Coomans. Hij was van 1994 tot aan de gemeentelijke herindeling in 1996 raadslid van de voormalige gemeente Middenschouwen voor de VVD. Van 1997 tot maart 2010 was hij raadslid van de nieuw gevormde gemeente Schouwen-Duiveland. Met een eigen bedrijf in de recreatiebranche was hij een specialist op het gebied van recreatie en ruimtelijke ordening. Hij kende zijn dossiers altijd grondig.

De heer De Danschutter heeft ook jaren in de lokale politiek gezeten. Eerst tweeënhalf jaar in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Bruinisse. Vlak na de herindeling kwam hij terug als CDA-raadslid. Tijdens zijn periode in de raad heeft de heer De Danschutter zich intensief ingezet voor de verhuizing van Voetbalvereniging Bruinisse .

De heer De Danschutter was niet alleen politiek betrokken, hij vervulde ook enkele maatschappelijke nevenactiviteiten. Zo is hij voorzitter geweest van Atletiekvereniging Deltasport . Ook was hij enige jaren bestuurslid van de muziekschool in Zierikzee