Gemeente Veenendaal


Veenendaal en Rhenen kopen samen participatiedienstverlening in

Voor klanten die ondersteuning nodig hebben, koopt de gemeente Veenendaal diverse soorten dienstverlening in. De wijze waarop dit gebeurt is vastgelegd in het Inkoopkader Participatiedienstverlening. De gemeenten Veenendaal en Rhenen gaan samen optrekken in dit Inkoopkader. De gemeente Veenendaal zal in de uitvoering een trekkersrol vervullen.

Â

De gemeenten Veenendaal en Rhenen zijn in brede zin verantwoordelijk voor het bevorderen van de participatie van haar inwoners en specifiek verantwoordelijk voor activering, re-integratie en inburgering van die inwoners die zijn aangewezen op gemeentelijke uitkeringen of inkomensvoorzieningen. Het inkoopkader bevat de eisen waaraan dienstverleners moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het leveren van diensten. Deze eisen zijn opgesteld met het oog op het realiseren van een voldoende kwaliteitsniveau.Â

Â
Veenendaal trekkersrol

Veenendaal is trekker. Concreet betekent dit dat alle inschrijvingen, managementrapportages en overige documenten gerelateerd aan het inkoopkader naar de gemeente Veenendaal verzonden moeten worden. De gemeente Veenendaal realiseert het aanbieden van Toegangsovereenkomsten en verzorgt de monitoring van resultaten.

Â

Als na beoordeling blijkt dat de aanbieder aan alle eisen voldoet dan wordt - voor beide gemeenten afzonderlijk - een Toegangsovereenkomst aangeboden voor die module waarvoor is aangemeld.

De Toegangsovereenkomst regelt aan welke afspraken beide partijen zich moeten houden bij de uitvoering van de dienstverlening.

Â

Meer informatie:
www.veenendaal.nl/ondernemersloket (pagina âaanbestedingâ).