Gemeente Kollumerland

PB 19/2010 Eerste exemplaar boek Kollumerland c.a. uitgereikt

Kollum, 8 maart 2010

Op dinsdag 9 maart 2010, âs middags om vier uur reikt burgemeester Bearn Bilker tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Kollumerland c.a. (Van Limburg Stirumweg 18) het eerste exemplaar van het nieuwe boek over de Gemeente Kollumerland c.a. uit aan de vertrekkende nestor van de raad, mevrouw Trijntje Riemersma â Brouwer uit Munnekezijl.

Het boek, Kollumerland c.a. afwisselend verrassend, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het college van burgemeester en wethouders, de cluster communicatie van de gemeente en fotograaf Theo de Witte uit Leeuwarden. De Witte nam tevens de teksten voor zijn rekening. De druk is verzorgd door Banda drukkerijen.

Het is een mooi handzaam boek geworden met veel fotoâs van de Gemeente Kollumerland c.a. Op treffende wijze weet De Witte verschillende sferen op te roepen en de grote diversiteit aan landschappen in de gemeente uit te beelden. Ook de mens is niet vergeten. Vele geportretteerden vonden het erg leuk om mee te doen. Het resultaat is een boek van 144 paginaâs. Bij het doornemen ervan zullen ongetwijfeld velen zeggen:âJeetje, wat is het hier mooiâ. Dat is nu precies wat we iedereen willen laten weten.

Burgemeester Bilker reikt het boek dan ook vol trots uit aan mevrouw Riemersma. Daarna krijgen ook de andere leden van de raad het boek overhandigd. Dit boek wordt verder door de leden van het college gebruikt als speciaal relatiegeschenk.
eerste exemplaar boek Kollumerland c.a. aan mevrouw Riemersma

Burgemeester Bilker overhandigt mevrouw Riemersma het eerste exemplaar van het nieuwe boek over de gemeente Kollumerland c.a. Â

De foto is gemaakt door de heer Sake Beerstra.Â


---

********
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.