Gemeente Kollumerland

PB 20/2010 Kollumerland c.a. gestart met coalitievorming

Kollum,10 maart 2010

Als lijsttrekker van de grootste partij (CDA) heeft Hilbrand Visser het initiatief genomen om te komen tot een nieuwe coalitie en het vormen van een nieuw college. In het eerste overleg met vertegenwoordigers van de vijf politieke partijen (CDA, FNP, VVD, PvdA en ChristenUnie) werd overeenstemming bereikt over het te volgen proces. Lijsttrekker Visser van het CDA is aangewezen als (in)formateur.
Bij zijn werkzaamheden wordt de heer Visser ondersteund door de gemeentesecretaris / algemeen directeur Rients de Boer.

Openbaarheid van de besprekingen over mogelijke coalities De informateur heeft al gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiging van alle partijen. Er wordt gekozen voor openbaarheid van het proces dat moet leiden tot een coalitieakkoord en een nieuw college. Zo zijn er tijdens de informatieperiode twee extra openbare vergaderingen uitgeschreven.

De eerste staat gepland op 17 maart, âs avonds om half acht in het gemeentehuis in Kollum. In deze bijeenkomst doet de informateur verslag van zijn consultatieronde en worden de coalitiemogelijkheden toegelicht.

Op 22 maart, wederom âs avonds om half acht in het gemeentehuis, volgt een tweede openbare vergadering waarin een definitief coalitievoorstel wordt gedaan.
De burgers van de gemeente Kollumerland c.a. worden opgeroepen beide vergaderingen bij te wonen.
Daarmee is de informatieperiode afgesloten en begint de formatieperiode.

Hoorzittingen
In de formatieperiode, die na 22 maart wordt gestart, worden de burgers opnieuw betrokken bij het proces. Zij krijgen de gelegenheid om in één of twee hoorzittingen mee te discussiëren over de toekomst van hun gemeente. Mensen uit de dorpen, het onderwijs, de sport en andere maatschappelijke organisaties worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. De data worden in de lokale pers bekend gemaakt.

Installatie nieuwe wethouders
Er wordt naar gestreefd in de openbare vergadering van 22 april 2010 de nieuwe wethouders te installeren. Op die avond zal de toekomstvisie en het coalitieakkoord op de agenda staan om te worden besproken. Het resultaat moet zijn dat eind april 2010 een nieuw college van burgemeester en wethouders met een stevig uitvoeringsprogramma aan de slag kan gaan.


---

********

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.

Contactgegevens

Van Limburg Stirumweg 18
9291 KB Kollum
Postbus 13, 9290 AA Kollum
T: (0511) 45 88 88
F: (0511) 45 88 46
E: gemeente@kollumerland.nl
Klik hier voor de openingstijden

---