Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Roteb poetst samen met deelgemeente ook particuliere panden schoon

De deelgemeente Feijenoord roept eigenaren van huizen, kantoren en andere gebouwen op om via telefoonnummer 14010 te melden als hun pand is beklad met graffiti. De Roteb voert dan het schoonmaken van de bekladde panden uit met zorg en deskundigheid. De schoonmaakbeurt is gratis. Hierbij gaat het dan wel om bekladdingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

Graffiti is letterlijk en figuurlijk een smet op de openbare ruimte. De bekladding, opschriften en tekeningen horen niet thuis in het straatbeeld. Roteb heeft van het gemeentebestuur de opdracht gekregen om alle graffiti te verwijderen. Niet alleen van energiehuisjes, bushokjes en straatmeubilair, maar ook van muren, of het pand nu in bezit is van de overheid, een woningcorporatie of een particulier. Het gaat hier wel om graffiti die zichtbaar is van de openbare weg. Dus niet om bekladdingen in paden, brandgangen en portieken.

Is de graffiti aangebracht op uw eigendom? Doe dan ook aangifte bij de politie. Het aanbrengen van graffiti is een vorm van vernieling en dus strafbaar. Met uw informatie kan een dader misschien eerder gevonden worden. En als een dader opgepakt is, zal zeker geprobeerd worden de maximale schade te verhalen. Indien u als bewoner geen toestemming wilt geven voor het verwijderen van graffiti van uw pand, moet u dit ook doorgeven op telefoonnummer 14010.