Gemeente Stede Broec

Tweede ster KVO voor winkelcentrum Streekhof

Tweede ster KVO voor winkelcentrum Streekhof
10-03-2010 Winkelcentrum Streekhof verdient een tweede kwaliteitsster in het traject Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het Streekhof is daarmee het eerste winkelcentrum in West-Friesland.

Tweeënhalf jaar geleden werd de eerste ster al behaald; deze tweede kwalificatie staat voor verlenging van gegarandeerde veiligheid in het winkelcentrum.

In mei 2006 heeft de gemeente het initiatief genomen een KVO-traject op te starten met als doel een schoon, heel en veilig winkelcentrum. Met behulp van het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel is er een werkgroep opgestart bestaande uit afgevaardigden van de vereniging van eigenaren van het winkelcentrum, de winkeliersvereniging, de gemeente, de politie en de brandweer.

Om dezelfde garanties te kunnen blijven geven als twee jaar geleden is een nieuwe veiligheidsanalyse gehouden en is het plan van aanpak bijgesteld. Er is weer een audit gehouden en deze is beloond met een tweede kwaliteitsster die twee jaar geldig is.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden is een initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) en wordt ondersteund door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Uit resultaten van trajecten in andere gemeentes blijkt dat de werkwijze werkt. Schade en criminaliteit verminderen en het gevoel van veiligheid neemt toe.
Alle betrokkenen poseren voor het Streekhof bij de pas gelegde tegel

Wethouder Slagter legt tegel

Op 10 maart is het certificaat uitgereikt door de heer Smeele van de Hoofdbedrijfschap Detailhandel in de raadszaal van het gemeentehuis aan alle betrokken partijen. Aansluitend daaraan heeft wethouder Slagter voor de ingang van het winkelcentrum Streekhof een speciale tegel `KVO 2e ster' gelegd.
10-03-2010