Erasmus Universiteit Rotterdam

Ministerie van OCW honoreert subsidie voor Research Trainee programma ESE

Economiestudenten met verschillende etnische achtergronden maken kennis met wetenschap

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Erasmus School of Economics gehonoreerd met een subsidie van EUR168.000 voor haar 'Research Trainee Programme'. Het doel van dit programma is om bij excellente studenten met verschillende etnische achtergronden in een vroeg stadium interesse te wekken voor een carrière in de wetenschap. Het drie jaar durende Research Trainee Programme is onderdeel van het diversiteitprogramma van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Erasmus School of Economics geeft invulling aan het programma door deze categorie studenten in de gelegenheid te stellen om gedurende één academisch jaar kennis te maken met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Als (betaald) student-assistent worden zij één dag per week gekoppeld aan een ervaren onderzoeker.

Als groep worden de deelnemers intensief begeleid door universitair docente Adriana Gabor en PhD-student Murat Taracki. Beiden hebben ook een niet-Nederlandse achtergrond en kunnen zo als rolmodel voor de groep aankomende onderzoekers fungeren.

Verschillende studenten hebben hun interesse in het programma getoond. De Erasmus School of Economics hoopt het Research Trainee Programme met ongeveer tien studenten te starten.