Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Buurtoudergroep Feijenoord leert surveilleren

Dáár stond hij dan, in het leslokaal van beveiligingsbedrijf Saepio in de Entrepot. Wijkagent Hans van der Geest gaf onlangs instructie over surveilleren aan leden van de nieuwe buurtoudergroep Feijenoord/Kop van Zuid-Entrepot.

Het buurtouderproject draait alweer een tijdje. Vanuit de groep Marokkaanse buurtvaders is de nieuwe buurtoudergroep ontstaan.

Buurtouders krijgen voordat zij de straat opgaan een opleiding. Eén van de onderdelen van de cursus is surveilleren, of wel toezicht houden. Hans van der Geest, aanspreekpunt namens de wijkpolitie, nam deze module voor zijn rekening. In de cursus werd aandacht gegeven aan surveilleren, kijken, horen, observeren, communiceren en tal van andere zaken. Ook werden foto's bekeken met daarop verschillende incidenten. Hoe daarmee om te gaan, leverde veel stof tot nadenken. Al met al een geslaagde cursusavond met zeer gemotiveerde buurtouders. Deelgemeente Feijenoord voert in dit buurtouderproject de regie en werkt samen met Stadstoezicht, Vestia, Woonstad Rotterdam, Roteb, Sonor en politie Maashaven. Behalve Hans van der Geest zitten ook in het politiewijkteam Arno Stroop, Victor Jongeneel en Erwin de Vries.

Informatie
Voor meer informatie over het buurtouderproject belt u met Willem den Hollander van deelgemeente Feijenoord, (010) 291 63 59. E-mail: w.denhollander@feijenoord.rotterdam.nl.