Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

(Smaak)sensaties centraal op Experience Dag

Honderden recreatieondernemers kwamen op 9 maart jl. naar de Efteling voor de Experience Dag van Gastvrij Nederland. Op deze dag stond het ervaren van de vijf belevingswerelden centraal. De deelnemers aan de dag vonden vooral het 'proeven' van Gastvrij Nederland een mooie sensatie. Ook werd het live TV-programma 'De Tent op zijn kop' bijzonder gewaardeerd.
9 maart begon voor velen met een busreis en een bezoek aan Bosrijk, de nieuwe accommodaties van de Efteling. Meteen daarna werd iedereen in de Fata Morgana verwacht voor 'De Tent op zijn kop'. Joost Karhof, bekend van De Wereld Draait Door, praatte het programma vlot aan elkaar. Hij ontving met zijn humoristische tafelheer Arthur van Disseldorp interessante gasten en wist met prikkelende vragen en goede samenvattingen heel veel informatie over Gastvrij Nederland en de recent gelanceerde 'Ladder' boven tafel te krijgen. Maar er was ook aandacht voor verstrooiing: een goede band, een huisdichter en een filmpje waarin een cartoon getekend werd waren slechts enkele van de vele leuke intermezzo's.
Na dit flitsende programma was het tijd om spijkers met koppen te slaan. In de Carrousel stonden de leden van het Innovatiefonds te wachten met hun vernieuwende producten en het gereedschap dat zij te bieden hebben aan de ondernemer. Ondernemers konden in hun eigen tempo alle gereedschap verzamelen. Verder was er een virtuele belevingsreis langs de vijf Inspiratieparken. Om het geheel af te maken waren er vijf buffetten te vinden, die ieder de smaak van een belevingswereld centraal stelden. Het was opvallend dat door deze combinatie van stands, belevingsreis en goede catering veel mensen pas iets na zevenen huiswaarts gingen.
Deze week vindt u op de website van Gastvrij Nederland (www.gastvrijnederland.net) meer informatie over deze dag. Er worden filmpjes, een verslag, foto's en weblogs gepubliceerd.

10 maart 2010