Gemeente Dirksland


Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer Sandee

Dinsdagavond 9 maart ontvingt de heer J. Sandee uit handen van burgemeester Stoop een Koninklijke onderscheiding. De versierselen, behorend bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, werden opgespeld tijdens de laatste raadsvergadering in de huidige samenstelling. De heer Sandee nam deze avond afscheid als raadslid van de gemeente Dirksland.

De heer Sandee is zijn politieke carrière begonnen rond het jaar 1960 bij het Arjos. Later werd hij lid van de Anti Revolutionaire Partij (ARP). Hij heeft in de periode 1968 â 1972 zitting gehad in de gemeenteraad voor de ARP van de gemeente Wissenkerke op Noord-Beveland. De ARP, de Christelijk-Historische Unie (CHU) en de Katholieke Volkspartij (KVP) hebben gezamenlijk het Christen Democratisch Appèl (CDA) opgericht. Vanaf het jaar 1990 heeft de heer Sandee zitting gehad in de raad van de gemeente Dirksland voor het CDA. In de periode 2002 â 2006 was de heer Sandee wethouder.

De heer Sandee heeft ook vele jaren zitting gehad in het bestuur van Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV). Op dit moment organiseert hij nog de jaarlijkse feestavond voor de jubilarissen. Ook is de heer Sandee al vele jaren ouderling en voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk te Melissant.