Gemeente Midden Delftland


Burgmeester Rodenburg betreurt foute krantenberichten over Vlietzight

Een fout in een krantenbericht kan grote gevolgen hebben. Zo heeft burgemeester Rodenburg onlangs kennis genomen van uitlatingen van verontruste ouders over disco- en partycentrum Vlietzight. Na onjuiste berichtgeving in AD/HC over een vermeende âmassale vechtpartijâ zeggen ouders er voor terug te schrikken hun kinderen naar Vlietzight te laten gaan. De burgemeester betreurt het dat onjuiste berichtgeving in de krant kan leiden tot gevoelens van onveiligheid bij inwoners en tevens economische gevolgen kan hebben voor ondernemers in de gemeente.

Wat is er gebeurd: begin februari berichtte AD/HC over de âmassale vechtpartijâ eind januari bij Vlietzight, waarbij zoân tachtig jongeren met elkaar buiten op de vuist gingen. In feite ging het om twee vechtersbazen en bestond de groep van tachtig slechts uit toeschouwers.
Met zoân omissie valt te leven, aldus burgemeester Rodenburg, want een krant maken is mensenwerk en mensen maken nu eenmaal fouten.

Vervelend werd het toen dezelfde krant op 6 februari berichtte dat er al eerder sprake was van een vechtpartij in Vlietzight. De krant meldde dit naar aanleiding van een Commissievergadering op 3 februari. Daar kwam aan de orde dat de gemeente de ME op 23 januari 2010 omstreeks 19.00 uur achter de hand had gehouden vanwege binnengekomen informatie over het treffen van twee rivaliserende groepen. Deze informatie had niets van doen met het partycentrum Vlietzight, dat overigens pas om 22.00 uur open gaat terwijl het treffen om 19.00 uur zou zijn.
Hoewel AD/HC van de politie desgevraagd te horen kreeg dat er bij Vlietzigt geen eerdere incidenten hebben plaatsgevonden, berichtte de krant desalniettemin dat de burgemeester zou hebben gesproken over een âeerdere vechtpartijâ.

Dit bovenop de eerdere berichtgeving over de massale vechtpartij, maakte de ouders terecht ongerust. Burgemeester Rodenburg zegt te hopen dat hij met deze uiteenzetting de commotie rond Vlietzight enigszins tot bedaren te hebben gebracht.
Hij wijst er op dat het niet zo mag zijn dat inwoners en ondernemers van Midden-Delfland schade ondervinden van foutieve berichtgeving. Bovendien doet zulke berichtgeving onze mooie en rustieke poldergemeente beslist geen recht!