Gemeente Midden Delftland


Gemeente start groenbeheerplan Den Hoorn

Dit voorjaar start de gemeente met het maken van een groenbeheerplan voor de kern Den Hoorn. Alle inwoners van Den Hoorn hebben vanaf vorige week een brief thuis ontvangen waarin zij uitgenodigd worden om mee te denken over het openbaar groen in hun wijk.

Aanleiding
In juli 2007 is door de gemeenteraad het Groenbeleidsplan 2007-2025 vastgesteld. Dit beleidsplan geeft op hoofdlijnen aan hoe het openbaar groen er in Midden-Delfland uit moet zien. Het Groenbeleidsplan wordt uitgewerkt in Groenbeheerplannen. U kunt het Groenbeleidsplan downloaden op de internetsite www.midden-delfland.nl onder het kopje Bestuur en beleid > Regelgeving en beleid > Beleidsnotaâs.

Wat is een groenbeheerplan?
Voor iedere kern van Midden-Delfland wordt een groenbeheerplan opgesteld. Afgelopen jaren hebben we de bewoners van Schipluiden en Maasland om hun mening gevraagd. Nu wordt een start gemaakt met Den Hoorn. In het Groenbeheerplan worden de beleidsmaatregelen vertaald naar concrete inrichtings- en beheermaatregelen op straatniveau. Voorbeelden hiervan zijn het herinrichten van een plantvak of het aanleggen van een natuurvriendelijke oever.

Betrokkenheid bewoners
Het Groenbeheerplan heeft betrekking op het openbaar groen in uw straat. Daarom stelt de gemeente de betrokkenheid van de bewoners zeer op prijs. De gecombineerde inzichten van de bewoners en de gemeente geven een compleet beeld van de gewenste maatregelen voor het openbaar groen.
Naar aanleiding van de reacties die de gemeente ontvangt, zal er een lijst opgesteld worden met inrichtingsmaatregelen. Deze presenteren wij aan u tijdens een inloopmiddag en âavond. Aan het begin van de zomer zal de datum bekend worden gemaakt in de Schakel en op onze website.

Brief niet ontvangen?
Bent u inwoner van de kern Den Hoorn en mocht u de brief deze week niet ontvangen hebben? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling openbare werken / beheer, bereikbaar op telefoonnummer (015) 380 41 11.