Gemeente Boarnsterhim


Onderhoud bruggen

De gemeente Boarnsterhim voert de komende periode onderhoud uit aan diverse beweegbare bruggen. De werkzaamheden kunnen overlast geven voor het verkeer, zowel voor autoverkeer als voor fietsers en voetgangers.

De onderhoudsronde is afgelopen woensdag 10 maart gestart met herstelwerk aan de brug in Hillebuorren te Wergea. Hierna zal een volgende datum gepland worden voor overige herstelwerk aan de brug.

Maandag 15 maart wordt er onderhoud uitgevoerd aan de Kerbertsbrêge te Sibrandabuorren. Het verkeer wordt met een voorrangsregeling langs het werk geleid. Ook ná deze werkzaamheden wordt er nog een aanvullende datum gepland voor overig herstelwerk aan deze brug.

Woensdag 24 maart is de Kooistrawei te Wergea voor alle verkeer, dus inclusief fietsers en voetgangers. De bovenbouw van de brug wordt i.v.m. renovatie volledig verwijderd.

Binnenkort worden ook aan de volgende bruggen werkzaamheden uitgevoerd;

· Brug Grûndaam te Grou;

· Brug Binnenbuorren te Poppenwier;

· Brug Boerestege te Akkrum;

· Speerstrabrêge te Akkrum;

· Brug in Hoflân te Grou.

Indien er tijdens de werkzaamheden sprake is van verkeershinder worden de betrokkenen hierover tijdig geïnformeerd via de gemeentelijke nieuwsbrief of d.m.v. een brief die bij u thuis bezorgd wordt.