Medisch Spectrum Twente


Medisch Spectrum Twente behaalt positief financieel resultaat in 2009

Enschede, 10 maart 2010

Na een aantal financieel moeilijke jaren heeft ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede over 2009 een positief financieel resultaat geboekt.

Uit voorlopige berekeningen blijkt dat Medisch Spectrum Twente over het verslagjaar 2009 een positief financieel resultaat van 2 tot 3 miljoen euro heeft behaald. In 2007 was er een verlies van ruim 4 miljoen euro. 2008 liet een herstel naar een bescheiden positief resultaat zien. De exacte omvang van het resultaat 2009 wordt bekend gemaakt bij de publicatie van de jaarrekening in mei.

Het financieel herstel is met name te danken aan de inzet van medewerkers en medisch specialisten. Door meer patiënten te helpen, waar dat kan tegen lagere kosten, zal het netto financieel resultaat de komende jaren naar verwachting verder kunnen verbeteren. Een positief financieel resultaat is voor het ziekenhuis van groot belang, onder andere voor de realisatie van de nieuwbouwplannen in Oldenzaal en Enschede.

Belangrijker is dat MST in 2009 weer meer patiënten heeft kunnen helpen. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, zullen voor de specialismen orthopedie, neonatologie, gynaecologie-oncologie, radiotherapie, reumatologie en neurologie, nieuwe specialisten worden aangetrokken; dit is nieuwe capaciteit, dus bovenop de bestaande formatie.

Patiënten uit Enschede maar vooral ook van daarbuiten, komen voor deze specialismen naar MST, dat met deze uitbreiding haar profiel van topklinisch opleidingsziekenhuis onderstreept.