Hogeschool Windesheim

Persbericht, 5 maart 2010

De businesstrip van vijftien eerstejaarsstudenten van het Windesheim Honours College naar Geneve stond in het teken van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. De studenten bezochten de Zwitserse stad van 21 tot en met 26 februari. Doel: internationale oriëntatie op een mogelijk toekomstig werkveld.

De studenten kregen de gelegenheid om op locatie gesprekken te voeren om informatie te verwerven die ze niet op een andere manier zouden kunnen krijgen. Hiermee kregen ze een bijzonder kijkje in de keuken bij een aantal organisaties die opereren op het snijvlak van internationale hulpverlening en duurzaamheid. Interessant, maar ook belangrijk, want het is niet ondenkbaar dat je als afgestudeerde van het Windesheim Honours College bij zoân organisatie gaat werken.

People, planet, profit
Studenten leren bij het Windesheim Honours College globale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid aan te pakken binnen een complex veld van economische, politieke, sociale en cultureel-historische krachten. De studenten voerden in Geneve indringende gesprekken met vertegenwoordigers van organisaties die leidende posities innemen in het werken aan een duurzame balans tussen people, planet and profit. Hierdoor groeide hun inzicht in de complexe samenhang tussen die drie pijlers. Door die gesprekken krijgen de studenten ook een beeld van hun carrièrekansen, hun mogelijkheden om bij te dragen aan duurzaam ondernemen en wat er in de praktijk van hen wordt verwacht op het moment dat ze bij een dergelijke organisatie zouden werken.

Verenigde Naties, Artsen Zonder Grenzen
De studenten hadden zelf een druk programma opgetuigd, waaronder een rondleiding in het beroemde Palais de Nations, waar de Verenigde Naties is gevestigd. Lunchen bij het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen, een presentatie bij Artsen Zonder Grenzen en een congres tegen de doodstraf met onder andere een speech van premier Zapatero van Spanje.
WHO, DuPont
Verder namen ze een kijkje bij de Wereldgezondheidsorganisatie en bij de International Labour Organisation, een onderdeel van de VN dat streeft naar waardig werk overal ter wereld. Ook bezochten ze DuPont, het bedrijf dat zich bezig houdt met het opwekken van duurzame energie. Overal kregen ze de gelegenheid om met mensen te spreken en te interviewen.

Windesheim Honours College
Windesheim Honours College is een unieke, internationale, brede Bacheloropleiding van Windesheim University of Applied Sciences. Het College biedt een intensieve, vierjarige opleiding in international project and change management, die leidt tot een Bachelor of Business Administration degree. De kleinschalige opleiding is geheel Engelstalig en focust op global issues, zoals duurzaamheid, vergrijzing en fair trade. Het is een learning community waarbij studenten uit alle windstreken studeren en wonen in het historische centrum van Zwolle. De studenten lopen stage bij gerenommeerde organisaties in het buitenland: van internationaal opererende banken tot Non Gouvermentele Organisaties (NGOâs). Deze hbo+-opleiding kent vier specialisaties: Engineering & Innovation, Public Health, Communication & Media en Trade & Logistics. Studenten worden opgeleid tot allround projectmanager of consultant voor internationale profit en non-profit organisaties, in de specialisatie van hun keuze.

Meer weten over het Windesheim Honours College? Kijk op www.windesheimhonourscollege.nl