Gemeente Diemen


Uitbreiding snelwegen

Ter voorbereiding op het ter inzage leggen van het Ontwerp-tracébesluit (OTB) weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere, organiseert RWS 8 informatie-bijeenkomsten

Ter voorbereiding op het ter inzage leggen van het Ontwerp-tracébesluit (OTB) weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere, organiseert RWS 8 informatie-bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten presenteert Rijkswaterstaat de inhoud van het OTB. Geïnteresseerden en belanghebbenden kunnen naar aanleiding van de presentatie vragen stellen aan deskundigen van Rijkswaterstaat.
Voor de aanleg of vernieuwing van een rijksweg moet de tracé/m.e.r.-procedure van de Tracéwet worden doorlopen. Het OTB is de op één na laatste stap in deze tracé/m.e.r.-procedure. Rijkswaterstaat hecht er waarde aan om u vooraf aan de formele ter inzage legging van het OTB zo goed mogelijk te informeren over de inhoud ervan. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de inspraak, als het zover is.

In het OTB worden het ontwerp van de weg en de ruimtelijke inpassing formeel vastgelegd. Het OTB weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere bestaat uit de volgende onderdelen:

* het aanpassen van circa 63 kilometer autosnelweg op de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht,de A9 Gaasperdammerweg, de A10-Oost tussen knooppuntAmstel en knooppunt Watergraafsmeer, de A1 tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Muiderberg en de A6tussen knooppunt Muiderberg en Almere-Buiten Oost;

* de aanleg van twee tunnels op de A9 bij Amstelveen en de A9 Gaasperdammerweg;

* de aanleg van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal ineen nieuw aan te leggen bypass van de A1 naar de A9 Gaasperdammerweg;
* de aanleg van een aquaduct in de A1 ter hoogte van Muiden;
* de wijziging van vijf knooppunten;

* het aanpassen van ongeveer 100 bruggen, viaducten en andere kunstwerken.

U bent van harte welkom op een van onze informatiebijeenkomsten. Om 19.00 uur gaat de zaal open en kunt u een kijkje nemen op de informatiemarkt. Om 20.00 uur wordt een plenaire presentatie gegeven.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

Datum Plaats
Locatie Adres

15 maart Ouderkerk a/d Amstel* Restaurant Praq Amstelzijde 37

16 maart Amstelveen Amstelveen Informatie Stadsplein 102

17 maart Diemen De Diemervijver Dalsteindreef 1

18 maart Amsterdam Zuidoost Planetarium Kromwijkdreef 11

22 maart Almere ROC Almere Straat van Florida 1

23 maart Muiden De Kazerne Kazernestraat 10

24 maart Muiderberg De Rijver Nienhuis Ruyskade 26

25 maart Oost-Watergraafsmeer Restaurant Boven 0 (Jaap Edenhal) Radioweg 64

Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie over het project kunt u terecht op: www.schiphol-amsterdam-almere.nl. Ook kunt u bellen met de (gratis) informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002, dagelijks van 06.00 tot 22.30 uur.

---