Rechtbank 's-Gravenhage

15 jaar gevangenisstraf voor moord in Parc Dolce Vita

Den Haag, 10 maart 2010 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag een 26-jarige man wegens moord op een 37-jarige vrouw in Zevenhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar.

De man heeft de vrouw op 5 juni 2009 in haar eigen huis op Parc Dolce Vita in Zevenhoven om het leven gebracht. Hij heeft haar in totaal twintig keer gestoken en een aantal keren op haar hoofd en haar lichaam getrapt. De man heeft er, concludeert de rechtbank, alles aan gedaan om het slachtoffer te doden. Ook heeft hij brand gesticht in het huis, kennelijk met de bedoeling om zijn sporen uit te wissen.

De man heeft aangegeven dat hij de vrouw heeft vermoord omdat zij hem samen met een ander zou hebben bedreigd om zijn familie en vriendin iets aan te doen. De rechtbank is van oordeel dat, daargelaten dat dit onvoldoende aannemelijk is geworden, de man hoe dan ook tal van andere, wel aanvaardbare opties zou hebben gehad om onder de vermeende druk van de vrouw uit te komen. Zijn beslissing om haar van het leven te beroven kan naar het oordeel van de rechtbank dan ook op geen enkele wijze rechtvaardiging vinden in het door hem aangevoerde motief.

Het volledige vonnis is gepubliceerd op deze website en te openen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BL7050
Zie het origineel


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 10 maart 2010