Waterschap Groot Salland


Vertraagde baggerklus Hasselt van start

Laatste wijziging: 10 maart 2010

De gemeente Zwartewaterland en het Waterschap Groot Salland gaan vanaf half maart 2010 baggerwerkzaamheden uitvoeren in de Stadsgracht, de Buitengracht en de Dedemsvaart in Hasselt. In de Dedemsvaart gaat het om het deel vanaf het Schrijverswegje tot aan het eind van de Van Dedemlaan. Ook zal een gedeelte van de beschoeiing worden hersteld. Door vertraging in de procedure van de aanbesteding en daarna de invallende winter is de start met een half jaar vertraagd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor de bouwvak van 2010 worden afgerond.

Vervolg baggerklus

Met deze baggerklus wordt een vervolg gegeven aan de baggeren in 2007 van de Binnengracht (tussen Kastanjelaan en Wilhelminalaan) en een klein gedeelte van de Dedemsvaart waar woonboten liggen. Het baggeren is nodig omdat op de bodem op veel plaatsen een dikke verontreinigde sliblaag ligt. Door het weghalen hiervan ontstaat weer voldoende diepgang en verbetert de waterkwaliteit.

Baggerslib

Omdat het baggerslib is verontreinigd wordt het afgevoerd naar een erkende verwerkingslocatie. Naar schatting gaat het in totaal om een hoeveelheid van 34.500 m3 slib. Hiervan komt 2.500 m3 uit de Stadsgracht, 15.000 uit de Buitengracht en 17.000 m3 uit de Dedemsvaart. De afvoer van de bagger vindt per as en per schip plaats.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl