Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 10-03-2010

Fietsendief op heterdaad betrapt in de Reeshof

TILBURG: Gerichte surveillance in de Reeshof heeft dinsdag tegen de avond de arrestatie van een fietsendief opgeleverd. De agenten betrapten een 15-jarige Tilburgse jongen die kort daarvoor een fiets gestolen had bij een flat aan de Kamerikstraat. De fiets is eigendom van een 41-jarige Tilburger.

Agenten zagen gistermiddag rond 17.30 uur twee jongens bij het Station Reeshof wegfietsen. De knapen maakten een zenuwachtige indruk en twijfelden op de rotonde kennelijk welke richting ze uit zouden gaan. De agenten besloten het duo, mede vanwege recente fietsdiefstallen bij het station om de jongens te controleren. Tijdens de controle gaf de 15-jarige knul toe dat hij kort daarvoor de fiets had gestolen. Hij vertelde dat de fiets niet op slot stond. De agenten besloten met de verdachte naar de plek te gaan, waar hij de fiets net had gestolen. Dit bleek bij de Petteflet aan de Kamerikstraat te zijn. Daar troffen de agenten de benadeelde, die de fiets herkende als zijn eigendom. Hij bevestigde dat het slot kapot was, waardoor hij deze niet had kunnen afsluiten. De verdachte, is naar eigen zeggen al drie keer naar Bureau Halt gestuurd. Zijn dossier zal daarom besproken worden op het casusoverleg.

Offerblok kapel gestolen in Tilburg

TILBURG: De beheerster van de Hasseltse kapel aan het Hasseltplein heeft dinsdag aan het eind van de middag de diefstal van het offerblok met daarin circa vier euro ontdekt. De politie stelt een onderzoek in.

De aangeefster vertelde dat hij rond 15.15 uur de kapel had verlaten. De kapel was geopend en er was verder geen toezicht. Rond 17.50 uur kwam zij terug en ontdekte de diefstal. De dieven hebben met een breekvoorwerp het groene ijzeren offerblok weggenomen welke aan de muur was bevestigd. Op het offerblok stond de tekst: Bloemen voor Maria. De beheerster had het offerblok gisterenmiddag nog geleegd. Zij vermoedt dat er circa vier euro in gezeten zal hebben. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze diefstal te bellen met 0900-8844.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Vanmorgen is een 17-jarige jongen uit Diessen het slachtoffer geworden van een straatroof. Hij vertelde dat hij op de Westermarkt door twee mannen met een negroïde uiterlijk, tussen de 18 en 20 jaar oud, was vastgepakt. Ze hadden hem tegen de muur van een flat gezet en vervolgens bedreigd met een mes. Er was volgens het slachtoffer niets buit gemaakt. De politie heeft nog in de omgeving naar de daders uitgekeken maar deze niet meer aangetroffen.

Kledingdievegge betrapt in warenhuis

RIJEN: Een 33-jarige vrouw uit Rijen is vanmorgen in een warenhuis op de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. De vrouw stopte drie spijkerbroeken en twee truien met een totale waarde van 193,95 euro in haar tas. Een medewerkster van de Beveiligingsdienst zag dat de vrouw met een kniptang de alarmlabels verwijderde en vervolgens zonder de kleding af te rekenen naar buiten liep. Ze heeft van de
politieparketsecretaris een boete van 260 euro gekregen die direct door haar betaald is.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-03-2010 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |