Gemeente Goes

Koninklijke Onderscheiding voor de heer A.J. de Kok

Vandaag 9 maart reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan de heer A.J. de Kok.
De uitreiking vindt plaats om plm. 19.45 uur in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes tijdens de raadsvergadering.

De heer Augustinus Joannes de Kok is geboren op 9 oktober 1937 in Goes. Hij woont aan het Geldeloozehof 2 in Goes. Hij heeft drie zonen en drie kleinkinderen. De heer De Kok ontvangt de onderscheiding vanwege zijn afscheid van de gemeenteraad van Goes en vanwege zijn grote inzet voor de maatschappij en het verenigingsleven. Guust de Kok is geboren en getogen in Goes. Hij was ruim 30 jaar in diverse functies actief bij de voetbalvereniging Robur. Zo was hij jarenlang secretaris en voorzitter. Ook speelde hij zelf actief bij Robur. Vanaf de oprichting van de Goese Sportraad in 1970 was hij lid, secretaris en voorzitter. Verder was hij vele jaren voorzitter/bestuurslid van de carnavalsvereniging Arti. Hij is sinds 1996 buitengewoon ambtenaar van de stand. In die functie heeft hij vele (honderden) huwelijken in Goes voltrokken. Na zijn 'sportloopbaan' bij Robur kwam hij in het ouderenwerk terecht als voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen. Hij is ook secretaris van het Bondenberaad Groot Goes, lid ledenwerfcommissie KBO Zeeland, adviseur Vraagbaak ouderen voor ouderen Goes en hij is actief medewerker van âTafeltje Dekjeâ.
Vanaf 1998 zit hij namens het CDA in de gemeenteraad met bijzondere aandacht voor de sociale- en welzijnssector. Hij is een zeer gedreven raadslid die goed kan samenwerken met andere fracties. Hij heeft voor iedereen, maar vooral voor âzijnâ Goesenaeren, een luisterend oor.