Gemeente Goes

Wervingsactie vrijwilligers geslaagd

De wervingscampagne die de Goese brandweer in de maand januari heeft gevoerd onder de inwoners van 's-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk en een aantal Goese wijken, heeft in totaal 16 aanmeldingen opgeleverd. Twee personen meldden zich aan in Wolphaartsdijk, vier in 's-Heer Arendskerke en tien in Goes. Ook werden er in dezelfde periode twee aanmeldingen voor de jeugdbrandweer genoteerd.

Vooral het aantal aanmeldingen in 's-Heer Arendskerke is een echte opsteker na de spannende tijden die deze post heeft meegemaakt. Na aanvankelijke plannen voor verplaatsing van de post werd vorig jaar besloten om de post, onder voorwaarden van een adequate personeelsbezetting, toch in stand te houden in 's-Heer Arendskerke. Bovendien wordt de post 's-Heer Arendskerke ook versterkt met een brandweervrijwilliger uit een andere gemeente die tijdens kantooruren in
's-Heer Arendskerke werkt. Daarmee komt het aantal 'kantoorurenvrijwilligers' op deze post op drie.

Met alle kandidaten worden gesprekken gevoerd. Op de aanstaande oefenavonden komen de geselecteerde geïnteresseerden kennis maken met de brandweerorganisatie en het brandweerwerk. Hebben de kandidaten na de kennismaking nog steeds belangstelling, dan volgt eerst een sollicitatiegesprek en een medische keuring. Na gebleken geschiktheid kan met de opleiding gestart worden.

NB Voor meer informatie kunt u terecht bij André Willemstein 06-53 680 395.