Gemeente Enschede

Enschede introduceert vestigingssubsidie voor nieuwe MKB-bedrijven

MKB-bedrijven uit de profit sector, die zich nieuw in Enschede vestigen, kunnen een premie krijgen van 4000 euro per in dienst genomen werknemer. Voorwaarde is dat de nieuwe werknemer afkomstig is uit de categorie 'Niet werkende werkzoekenden'. Doel van deze 'Arbeidsplaatsensubsidieregeling Nieuw MKB Enschede (APR MKB)' is het aantrekken van nieuwe MKB bedrijven én het creëren van arbeidsplaatsen voor werkzoekenden. Voor de uitvoering van de regeling is in totaal 500.000 euro beschikbaar. B&W van Enschede stellen de nieuwe subsidieregeling binnenkort voor aan de gemeenteraad.

Het Enschedese gemeentebestuur heeft behoefte aan een regeling om bedrijven uit het MKB te stimuleren zich in Enschede te vestigen. Er doen zich regelmatig mogelijkheden voor, waarbij ondernemingen met hoge groeipotentie naar Enschede gehaald kunnen worden, indien daarvoor financiële prikkels beschikbaar zijn. Tot 1 oktober 2005 kon hiervoor de Europese arbeidsplaatsen- en investeringssubsidie worden ingezet. De arbeidsplaatsenpremieregeling voor bedrijven die zich in de wijk Roombeek vestigen, is overigens in februari jl. verlengd tot en met 2012.

De APR MKB komt bovenop de bestaande regelingen die werkgevers stimuleren om werkloze werkzoekenden (NWW-ers) in dienst te nemen. De potentiële werknemers moeten wel behoren tot de moeilijk te bemiddelen groep. Werkzoekenden uit de volgende categorieën vallen onder de APR MKB: