Rochdale


Cameratoezicht in Poelenburg voor een nog veiligere wijk

10 maart 2010
Cameratoezicht in Poelenburg voor een nog veiligere wijk

Woningstichting Rochdale plaatst binnenkort cameras in twee van haar woongebouwen in Poelenburg. Het betreft de complexen aan de Thijssestraat/Oudemanstraat en de Dodoneaustoren. Op de langere termijn is het de bedoeling dat er in meerdere complexen in Poelenburg cameratoezicht komt.

Bewoners in deze complexen ervaren overlast door onder andere vandalisme en vervuiling. Veiligheid van de bewoners en plezierig wonen vindt de corporatie belangrijk. In het verleden heeft cameratoezicht bewezen succesvol te zijn in het bestrijden van de overlast. Het plan is daarom om vanaf medio maart cameras te plaatsen in onder andere de liften en de centrale hal van de complexen aan de Thijssestraat/Oudemansstraat en de Dodoneaustoren.

Privacyprotocol
Rochdale gaat zeer zorgvuldig om met het beschikbare beeldmateriaal en respecteert de privacy van bewoners. De corporatie volgt daarbij de regels uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens en heeft een eigen privacyprotocol opgesteld. Hierin staat onder andere dat het beeldmateriaal alleen beschikbaar wordt gesteld bij onderzoek naar vernielingen en andere overtredingen. De beelden worden dan bekeken door een bevoegd persoon, bijvoorbeeld de huismeester van Rochdale of de politie. De opnames worden in dat geval gebruikt voor het vaststellen van de aard van de overtredingen, dan wel om daders, betrokkenen of getuigen te kunnen identificeren.

Poelenburg
De vernieuwing van Poelenburg is een samenwerking van de gemeente Zaanstad en corporaties Parteon, Rochdale en ZVH. Samen willen partijen ervoor zorgen dat bewoners in Poelenburg prettig en veilig kunnen wonen. De beslissing om deze preventieve maatregel te nemen, sluit daarnaast naadloos aan op de doelstelling die Rochdale heeft vastgelegd. 'Het inzetten op goed en betaalbaar wonen in leefbare en veilige wijken met kansen voor iedereen'.


-000-