Gemeente Oisterwijk

Provincie maakt keuzes in de ruimte

Op weg naar een mooier Brabant

Op 22 maart wordt de ontwerp structuurvisie vrijgegeven voor inspraak. In de nieuwe structuurvisie geeft de provincie haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling van Brabant tot 2025. Waar is ruimte voor wonen en werken, hoe wordt gewerkt aan bereikbaarheid en waar krijgt de natuur de ruimte?

Wat betekent de structuurvisie voor u?

De structuurvisie is voor elke Brabander belangrijk. De provincie wil dat dorpen leefbaar blijven, steden kunnen groeien en dat Brabant een groene provincie blijft. Natuurgebieden worden daarom beschermd, net zoals bijzondere cultuurhistorische gebieden. De provincie wil er voor zorgen dat er niet te veel, maar ook niet te weinig wordt gebouwd. En dat er de juiste soort woningen en bedrijven komen. Daarover maken wij afspraken met naburige gemeenten.
Op sommige plekken in Brabant gaat veel gebeuren. Denk aan de wegen rond Eindhoven-Helmond en in het Groene Woud. Daar let de provincie speciaal op de ruimtelijke kwaliteit en doet ze mee in de uitvoering.

Informatiebijeenkomsten voor Brabanders

U bent van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten die de provincie organiseert. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u uitleg over de structuurvisie. Ook is er volop gelegenheid om uw vragen te stellen. Deze bijeenkomsten worden gehouden op onderstaande data:

o Donderdag 25 maart, Aristo Eindhoven, Vestdijk 30, Eindhoven. o Maandag 29 maart, Provinciehuis, Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch. o Woensdag 31 maart, Koning Willem ll Stadion, Goirleseweg 34, Tilburg.
o Donderdag 1 april, Apollo Hotel Breda City Center, Stationsplein 14, Breda.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het officiële programma start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Uw mening telt!

U kunt reageren op de ontwerp structuurvisie. De inspraakperiode loopt van 22 maart tot 10 mei 2010. Vanaf 22 maart kunt u op www.brabant.nl/structuurvisie alle relevante documenten over de structuurvisie vinden. Ook leest u daar meer over de mogelijkheden om een inspraakreactie te geven.

Meer weten?

Wilt u nu alvast meer weten over de structuurvisie? Kijk dan op www.brabant.nl/structuurvisie. Of haal de flyer met kaartmateriaal over de structuurvisie op bij het infopunt van het gemeentehuis of bij de dichtstbijzijnde bibliotheek.
Voor vragen of reacties kunt u mailen naar structuurvisie@brabant.nl of bellen met 073-681 24 01.