Gemeente Leidschendam-Voorburg


Gemeenteraad keurt geloofsbrieven raadsleden goed

10 maart 2010 - Een administratieve fout van een stembureau heeft geleid tot een nieuwe benoeming in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Op basis van het aantal voorkeurstemmen is alsnog mevrouw M.W.P. Duermeijer (CDA) in de raad gekozen.

De geloofsbrievencommissie van de gemeenteraad deed 9 maart onderzoek naar de rechtmatigheid van de verkiezingsuitslag en de toelating van de gekozen raadsleden. Rechtmatigheid is een juridische term, die aangeeft dat een handelwijze in overeenstemming is met de geldende regels en besluiten. Op voorstel van de geloofsbrievencommissie stelde de gemeenteraad vast dat de verkiezingen op 3 maart volgens de wettelijke regels zijn verlopen. De gemeenteraad keurde de geloofsbrieven van de gekozen kandidaten goed.

De gemeenteraad vergaderde op 9 maart de laatste keer in de oude samenstelling. In de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad op donderdag 11 maart worden de gekozen raadsleden beëdigd.

U kunt de raadsvergadering live volgen via internet. Vanaf het begin van de vergadering vindt u hieronder een link naar de uitzending.