FNV Bondgenoten

Inzet Corus cao: extra loonsverhoging jongeren en publieke uitspraak over AOW plannen

FNV Bondgenoten heeft de inzet voor de nieuwe Corus cao bekend gemaakt na gesprekken met de leden die werken bij Corus. De speerpunten zijn meer aandacht voor jongeren, een vloer voor loonsverhoging voor de lage inkomens en dat Corus zich uitspreekt over de AOW plannen.

Aad in `t Veld, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij willen dat Corus kleur bekent. Door aan te geven dat de zware beroepenregeling uit de AOW plannen onuitvoerbaar is bij een volcontinuebedrijf als Corus met veel zware arbeid. Licht werk is niet voor handen. Eerder stoppen met werken moet mogelijk blijven. Niemand heeft er baat bij als mensen helemaal versleten met pensioen gaan. Daarnaast verdienen de jongeren bij Corus meer aandacht en een gelijkwaardiger positie. Het moet aantrekkelijker zijn voor jongeren om bij Corus te werken. Door een extra loonsverhoging en een baangarantie na een opleiding aan de bedrijfsschool van Corus."

FNV bondgenoten zet in op een loonsverhoging van 2% per 1 april 2010 voor één jaar, met een vloer voor de lage inkomens van EUR 416,38 per procent per jaar. De vakbond stelt voor de bedragen in salarisschalen voor jeugdige werknemers per 1 januari 2011 met 2% extra te verhogen. De vakbond wil een betere aansturing door het management om een sterke speler te blijven, door meer te investeren in werknemers en installaties. Voor de veiligheid is meer aandacht noodzakelijk om ongelukken te voorkomen. Om het percentage vrouwen te verhogen wil FNV Bondgenoten met Corus voorstellen afspreken om aantrekkelijker te worden als werkgever voor vrouwen. De mannelijke werknemers van Corus willen aanzienlijk meer dan de twee dagen kraamverlof.

De huidige cao loopt op 1 april aanstaande af en geldt voor 9.500 mensen. De onderhandelingen voor de nieuwe cao starten op 18 maart.