Gemeente Medemblik

Olympisch medaillewinnaar Blokhuijsen

IJs- en Skeelervereniging Radboud huldigde donderdag 4 maart jl., samen met Schaatstraingingsgroep Koggenland, in de kantine in Medemblik de Olympisch medaillewinnaar Jan Blokhuijsen. Blokhuijsen legde de basis voor zijn successen bij deze twee Medemblikker clubs.

Na huldigingen bij de koningin, de premier en de burgemeester van Langedijk (Blokhuijsen is geboren en getogen Langedijker) kwam de schaatser `thuis' bij zijn club in Medemblik.
Onder andere sportwethouder Louw Jan Zwagerman sprak hem daar toe. Zwagerman roemde Blokhuijsens prestaties maar ook zijn clubs. Die hebben hem immers begeleid in zijn ontwikkeling als topsporter. Ook was er uitgebreid ruimte voor de handtekeningenjagers. De jeugd heeft een held in de eigen vereniging: een voorbeeld van wat zij zelf ooit hopen te bereiken!

In de gemeente zijn zeven ijsclubs. Zij organiseren elke winter jeugd schaatslessen voor de basisschooljeugd. De clubs werken voor de wedstrijdsport samen in de Schaatstrainingsgroep Koggenland. Alle gegevens van deze clubs vindt u in de gemeentegids, zie ook www.medemblik.nl onder: gemeentegids.