Politie Gelderland-Zuid

Verdachte steekincident in bewaring

Groesbeek , 10-03-2010 o De Districtsrecherche van Tweestromenland werkt, samen met team Groesbeek en de KMAR, volop aan het onderzoek naar een dodelijk steekincident zondagochtend 7 maart voor een discotheek aan de Herwendaalseweg in Groesbeek. Daarbij kwam een 22-jarige inwoner uit Groesbeek om het leven. Een 32-jarige verdachte, die ter plekke kon worden aangehouden, is woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem.

De (sinds kort) in Groesbeek woonachtige verdachte werd na zijn aanhouding in verzekering gesteld en door rechercheurs verhoord. Woensdag heeft de rechter-commissaris de 32-jarige voor de duur van 14 dagen in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van moord cq doodslag.

Na een melding van een ruzie zaterdagnacht rond 04.00 uur gingen de hulpverleningsdiensten snel ter plaatse. Op het voorterrein van de discotheek troffen agenten een ernstig gewonde man aan. Het slachtoffer, een 22-jarige Groesbeker, overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In het rechercheonderzoek wordt uitvoerig technisch sporenonderzoek gedaan. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag verleent hierbij ondersteuning. Ook is er bij het NFI inmiddels sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en is bezig met het horen van een groot aantal getuigen. Dit gaat om tientallen personen en zal enige tijd duren. De politie heeft camerabeelden van de discotheek in beslag genomen en veilig gesteld voor het onderzoek.

Het onderzoek naar de toedracht en wat er voorafgaand aan het dodelijke steekincident is gebeurd (zowel in de discotheek als even later buiten), gaat onverminderd verder. (08)

Laatst gewijzigd 10-03-2010 17:17 | © Regio Gelderland-Zuid |