Deelgemeente Oud-West Amsterdam


stadsdeel West

---

Mogelijke besparingen stadsdeel West

10 maart 2010

Voor het nieuwe Stadsdeel West hebben de Stadsdelen De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark een inventarisatie gemaakt van mogelijke besparingen voor de periode 2011-2015. Deze inventarisatie is nodig omdat de gemeente Amsterdam de komende jaren te maken krijgt met een forse financiële teruggang. Voor het nieuwe Stadsdeel West loopt de korting op het stadsdeelfonds mogelijk op van EUR 2 miljoen in 2011 naar EUR 17 miljoen in 2014. Dit zijn nog slechts indicatieve berekeningen. In werkelijkheid kan het bedrag hoger uitvallen.

In de afgelopen periode is er een ambtelijke inventarisatie gemaakt van mogelijke besparingen. Deze inventarisatie is op 9 maart jl. gepresenteerd aan de vier dagelijks besturen en de lijsttrekkers van de partijen die in de stadsdeelraad West komen. In de inventarisatie worden maatregelen gepresenteerd met de bedoeling om keuzes te kunnen maken. Die worden echter niet meer door de huidige dagelijks besturen gemaakt. Afgesproken is om de inventarisatie te betrekken bij de vorming van het bestuursakkoord voor het nieuwe Stadsdeel West. Het nieuwe stadsdeelbestuur zal uiteindelijk keuzes moeten maken.

Een ambtelijke werkgroep is met hulp vanuit de vier stadsdelen gaan inventariseren. Het bureau PriceWaterhouseCoopers is ingehuurd om de werkgroep te ondersteunen bij het verzamelen van mogelijkheden en die te verwerken tot een leesbaar rapport.

---