Woonbond


10-03-2010

Huurdersorganisatie GSA stuurt alle huurders energielabel

Alle ruim 6.000 huurders van Goede Stede uit Almere ontvangen deze week het energielabel van hun woning over de post. In een begeleidende brief geeft de huurdersorganisatie GSA uitleg over wat het label inhoudt.

De verzending van de energielabels gebeurt in samenwerking met de verhuurder Goede Stede. Joke Goedhart van Huurdersorganisatie GSA vond het vreemd dat de verhuurder alleen een energielabel overhandigt als nieuwe huurders een woning betrekken. Daarom nam de huurdersorganisatie het initiatief om de labels onder alle huurders te verspreiden.

Het energielabel informeert de huurder over de energiezuinigheid van de woning in relatie tot andere woningen. Om huurders hierover verder te infomeren komt er binnenkort een themabijeenkomst voor de leden van de GSA over dit onderwerp. De huurdersorganisatie gebruikt de mailing bovendien voor ledenwerving. In de brief zit een folder over het lidmaatschap van de huurdersorganisatie en een aanmeldingsformulier.

Lees meer over het energielabel in de nieuwe Woonbondig (nr 2) en vanaf volgende week in de nieuwe Huurwijzer (nr 1, dan ook online)