Ministerie van Economische Zaken

Van der Hoeven overhandigt krediet nieuwe Fokker

10 maart 2010 | nieuwsbericht | Innovatiebeleid | Innovatieprogramma's

Minister van der Hoeven heeft woensdag 10 maart 2010 een kredietbeschikking voor het demonstratieproject Next Generation Fokker 100 overhandigd aan Jaap Rosen Jacobson, de directeur van NG Aircraft N.V.

Met het Civiel Vliegtuig Ontwikkelingskrediet (CVO) van 20 miljoen euro kan Rekkof werken aan een demonstratiemodel van de Next Generation Fokker. 'En ik hoop dat dit krediet ook helpt om andere investeerders over de streep kan trekken om bij te dragen aan dit bijzondere project,' aldus de minister.

Ondernemingsgeest

Ze noemde de overhandiging van de beschikking tijdens de bijeenkomst een memorabel moment en sprak haar bewondering uit voor de ondernemingsgeest van Rosen Jacobson.

CO2-uitstoot

Het nieuwe model is gebaseerd op de structuur van de bestaande Fokker 100. Het is de bedoeling dat het toestel lichter en veel stiller wordt dan zijn voorganger. Ook het brandstofgebruik en de CO2- uitstoot zullen lager zijn. Als het prototype aanslaat bij de markt, zou in 2015 de eerste in Nederland geassembleerde nieuwe Fokker NG uit de hangar kunnen komen.

Het krediet voor het vliegtuigproject moet nog wel worden goedgekeurd door de Europese Commissie.