Gemeente Heerenveen

college...

---


---

College initieert breed maatschappelijk debat over nieuw Thialf

Het college van B&W van de gemeente Heerenveen organiseert een maatschappelijk debat over de plannen voor een nieuw Thialf. Het debat vindt plaats in april en mei van dit jaar. De uitkomsten van het debat zijn input voor de besluitvorming over locatie en variant van het nieuwe Thialf. Dat besluit wordt later dit jaar genomen.

De Regiegroep Heerenveen Stad van Sport heeft een 'Visiedocument Nieuw Thialf' laten opstellen waarin de afwegingen over de mogelijke locaties en varianten zijn opgenomen en dat als basis dient voor een maatschappelijk debat en de nadere verkenning van de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Maatschappelijk debat in april en mei
Voordat deze plannen aan de gemeenteraad worden voorgelegd, nodigt het college van B&W alle belangstellenden uit deel te nemen aan een maatschappelijk debat over deze plannen. Het debat vindt plaats in april en mei van dit jaar. Het maatschappelijk debat geeft belangstellenden en betrokkenen de kans om hun mening en reacties over de plannen voor een nieuw Thialf te geven. De gemeente organiseert publieke bijeenkomsten waar de verschillende locaties en varianten worden toegelicht en waar mensen mee kunnen discussiëren. Op dit moment wordt gewerkt aan het programma voor het maatschappelijk debat en de data van de bijeenkomsten. Via de lokale media en internet wordt informatie over het programma bekend gemaakt. De uitkomsten van het debat zullen worden verzameld en in juni gepresenteerd aan de gemeente en de Regiegroep.
Als het debat heeft plaatsgevonden en het subsidie- en financieringstraject is afgerond, verwacht het college van B&W dat de gemeenteraad over enkele maanden een definitieve beslissing kan nemen.

Beoogde organisatiestructuur Thialf / Sportstad Heerenveen Ongeacht de locatie voor een Nieuw Thialf wordt gestreefd om waar mogelijk de activiteiten van Sportstad Heerenveen en Thialf te combineren in één organisatiestructuur. In de komende maanden wordt deze structuur samen met de betrokken partijen uitgewerkt.

Vervolgproces
Definitieve besluitvorming van de gemeente over het nieuwe Thialf vindt later dit jaar plaats wanneer de uitkomsten van het maatschappelijk debat en de nadere verkenning van de subsidie- en financieringsmogelijkheden bekend zijn.
Regiegroep Heerenveen Stad van Sport
De Regiegroep Heerenveen Stad van Sport is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân, Thialf en Sportstad Heerenveen.

Bijlage: managementsamenvatting Visiedocument Nieuw Thialf
---