Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV wil opheldering antwoorden minister Van der Hoeven woensdag 10 maart 2010

De Partij voor de Vrijheid wil van minister Van der Hoeven opheldering over haar beantwoorden van Kamervragen van het lid De Mos aangaande de zinnigheid van windmolens.

PVV-er De Mos: "In antwoord op mijn vraag of windmolens veel minder fossiele brandstoffen en CO2 besparen dan altijd is aangenomen en dat het bouwen ervan zelfs leidt tot een hogere CO2-uitstoot stelt de minister dat er geen rendementsverliezen optreden en ze noemt daarbij cijfers die nergens in het rapport `De regelbaarheid van elektriciteitscentrales', het rapport waar de minister zich op baseert, terug te vinden zijn".

Vragen van het lid De Mos (PVV) aan minister van der Hoeven van EZ over fouten in antwoorden op Kamervragen van lid De Mos aan minister van der Hoeven van EZ.

10 maart 2010


1.)
Bent u bekend met uw antwoorden op mijn Kamervragen (1) en met het bericht `Minister van der Hoeven zuigt antwoord Kamervragen over windenergie uit haar duim (2)?


2.)
In uw antwoorden baseert u zich op een rapport van de TU Delft, getiteld "De regelbaarheid van elektriciteitscentrales". Waar in het rapport staat uw bewering, dat er geen rendementverliezen bij windmolenparken optreden?


3.)
Wie heeft berekend, dat bij 30% belastingvermindering er 31,6% CO2 uitstootvermindering optreedt?


4.)
Bent u bereid alsnog de vragen te beantwoorden op basis van juiste informatie? Zo neen, waarom niet?

(1) Kamervragen De Mos onder nummer 2009Z25178 en uw antwoorden daarop:

http://2k/vip/prog/preview.asp?documentID=8275783&xslt=preview-kamervr aag.xsl&Regel=342000027&maxRegel=342000051&docNr=

(2) Minister Van der Hoeven zuigt antwoord op Kamervragen over windenergie uit haar duim,

http://www.groenerekenkamer.nl/node/1015