Openbare bibliotheek Amsterdam


Boekenweek 2010 - Opgroeien in de letteren

10 t/m 20 maart 2010

01 mrt 2010 - 15:16
De 75e Boekenweek vindt plaats van woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart 2010. Het motto van dit jubileumjaar is Titaantjes - Opgroeien in de letteren, gebaseerd op het verhaal Titaantjes uit 1918, geschreven door Nescio over jonge vrienden die hun dromen proberen waar te maken, wat uiteindelijk niet lukt.

Joost Zwagerman schrijft het Boekenweekgeschenk 2010, Duel. In plaats van het gebruikelijke Boekenweekessay verschijnt dit jaar de jubileumuitgave Titaantjes waren we, waarin 75 auteurs een brief schrijven aan hun jonge ik. Het Boekenweek-cv is geheel gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk en zijn werk. Het cv bevat bovendien een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen.

Wanneer u tijdens de Boekenweek lid wordt van de OBA ontvangt u, naast het Boekenweek-CV, ook een Boekenbon van EUR 5,00 en een voucher om het Boekenweekgeschenk af te halen bij de boekhandel.

Daarnaast worden er tijdens de Boekenweek diverse activiteiten georganiseerd in de diverse OBA-vestigingen. Voor een uitgebreid overzicht van alle lezingen, workshops en theatervoorstellingen, kijkt u hier.