NCRV

Zeg âns SOAAA!

Honderd jongeren doen soa-test in Zeg âns SOAAA!

Woensdag 10 maart 2010

20.30 uur, Nederland 3

Honderd jongeren laten zich testen op een soa in het NCRV-programma Zeg âns SOAAA!. Ook presentatoren Harm Edens en Evelien Bosch moeten eraan geloven: hebben ze een seksueel overdraagbare aandoening of zijn ze clean?

Per jaar lopen in ons land naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Vooral jongeren lopen een groot risico op bijvoorbeeld chlamydia en herpes omdat ze veel kortdurende relaties hebben en lang niet altijd een condoom gebruiken. De NCRV wil als maatschappelijk betrokken organisatie dit probleem extra onder de aandacht brengen.

De tests vinden plaats bij de GGD in Amsterdam. Hier horen we waarom de jongeren meedoen en hoe hun seksleven is. Een week later komen ze terug en krijgen ze de uitslag. Gaat die iets veranderen aan hun gedrag?

Verder helpt huisarts en soa-deskundige Jan van Bergen, verbonden aan Soa Aids Nederland, fabeltjes omtrent soaâs de wereld uit. Want nog steeds zijn er mensen die denken dat de pil beschermt tegen een soa of dat even douchen afdoende is om niets op te lopen.

Zeg âns SOAAA! wordt geproduceerd door Skyhigh TV.