Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Haarlem, 08 maart 2010

IPON haalt SMALLab naar Nederland!

Met trots kunnen we melden dat het de organisatie van de IPON (i.s.m. met de Waag/Creative Learning Lab) is gelukt David Birchfield met zijn SMALLab naar Nederland te halen. David Birchfield, assistant professor, media artist, researcher en educator aan de Arizona State University, heeft een unieke interactieve projectieruimte ontwikkeld. Het Situated Multimedia Art Learning Lab (SMALLab) combineert surround audio met real-time 3-D videoprojectie, direct responderend op elke actie.

David Birchfield:
Founded on the idea that learning doesn't have to follow the traditional 'four walls with desks' setup, the SMALLab game designers (students in Parsons' MFA Design + Technology program) are proving that collaborating via mixed media can be just as educational as using textbooks, chalkboards, and school desks.

Zie ook de volgende video:
http://vimeo.com/3968996

Met de presentatie van SMALLab tijdens de IPON kan het Nederlands onderwijs weer kennis maken met de nieuwste innovatie op het gebied van onderwijs en ict.

Naast het SMALLab vindt u tijdens de IPON 2010 meer dan 90 standhouders, veel educatieve software en digitale leermiddelen, multimedia- en innovatieve toepassingen in de klas, leren op afstand, zelf lessen maken en arrangeren, digibordonderwijs, het Mediaonderwijstheater, het Vives Practicumlab, de IPON Teachmeet, de Digischool Vrijmarkt, de uitreikingen van de Ipon Awards en de Digibord Shootout.

De IPON 2010, congres en vakbeurs, is het grootste evenement in Nederland als het gaat om onderwijs & ict. Op 10 en 11 Maart a.s. kunnen in de Jaarbeurs Utrecht duizenden docenten, leerkrachten, ict-coördinatoren, managers, directie en besturen uit het primair, voortgezet en beroepsonderwijs weer kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van onderwijs en ict.

IPON 2010 wordt georganiseerd door Magevents bv en staat onder auspiciën van het ICT Platform Onderwijs Nederland (IPON). IPON is een samenwerkingsverband tussen SLBdiensten, APS IT-diensten, AVS en Vives en wordt ondersteund door vele onderwijsinstanties en organisaties.

Kijk voor meer informatie op www.ipononline.nl Voorinschrijving is gratis, kaarten aan de deur kosten ¤15.


---


Noot voor redacties

Meer informatie (