Gemeente Bellingwedde

Swiebertje komt naar Wedde

Wedde, 9 maart 2010- De gemeente Bellingwedde gaat in een bijeenkomst in het Dorpshuis De Voortgang op 9 maart 2010 om 19.30 uur met de bewoners van het dorp Wedde in gesprek over toekomstige ontwikkelingen in het dorp. Dit, om de leefbaarheid in stand te houden en te versterken.

Kernpunten hierbij zijn het concentreren van scholen/educatieve voorzieningen, het versterken van het dorpshuis met een thema, het behouden en indien mogelijk versterken van het winkelaanbod, het aanbod van woningen voor bepaalde doelgroepen versterken en het behouden van de eerstelijnszorg in het dorp. Voor het dorp Wedde kan toerisme als economische motor worden ingezet voor het versterken van de leefbaarheid.

Een van de ontwikkelingen op het toeristisch gebied is het realiseren van een het themadorp Wedde en biedt kansen. Een toeristisch thema voor Wedde moet aansluiten bij de kenmerken en kwaliteiten van Wedde en omgeving. Het thema "Struinen" past helemaal bij Wedde en omgeving.

Om een thema goed te positioneren heeft het een boegbeeld nodig wat vereenzelvigd wordt met het thema, wat spreekt tot de verbeelding en wat als denkbeeldige gids kan fungeren om Wedde en omgeving te ontdekken. Naar voorbeeld van het Kameleondorp Terherne in Friesland en geïnspireerd door oude televisieaflevering is ondernemer Peter Kuijer, bekend van Landgoed Bleijedaal op het idee gekomen om van Wedde Swiebertjedorp te maken.

Swiebertje staat, bij een voor Wedde belangrijke doelgroep, symbool voor vrijheid, struinen en ontdekken. Wedde kan het dorp worden waar Swiebertje en het gevoel van Swiebertje ontdekt en beleeft kan worden. Een nadere toelichting op het Wedde Swiebertjedorp wordt ook op 9 maart aan de inwoners van Wedde gegeven.

* Persbericht Swiebertje komt naar Wedde.doc (56 KB)