Gemeente Best

Voorontwerpbestemmingsplan Oude Baan 36

09-03-2010

Voorontwerpbestemmingsplan
De gemeente Best is eigenaar van het perceel aan de Oude Baan 36 te Best. Op deze locatie is nu sprake van leegstand en om die reden wil de gemeente graag invulling geven aan deze locatie. Daarnaast zijn er
- in het buitengebied van Best - diverse bedrijven die behoefte hebben aan een dergelijke ruimte.

Het is de intentie om de locatie Oude Baan 36 planologisch geschikt te maken voor de vestiging van een grondgebonden agrarisch bedrijf, gecombineerd met een agrarischtechnisch hulpbedrijf of een agrarisch verwant bedrijf. Om dit initiatief juridisch en planologisch mogelijk te maken is voor deze locatie een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Voor dit gebied vigeert op dit moment nog het bestemmingsplan Buitengebied Best 2006 (in werking getreden op 17 december 2008). In dit plan is aan deze locatie een agrarische bestemming toegekend en zodoende past de voorgenomen ontwikkeling niet binnen de huidige bestemming. Het bestemmingsplan Oude Baan 36 maakt deze ontwikkelingen wel mogelijk.

Op 22 maart 2010 om 19.00 uur vindt er in de raadzaal van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst plaats waarin een toelichting wordt gegeven op het bestemmingsplan.

Inspraakprocedure
Het voorontwerpbestemmingsplan kan tot en met 20 april 2010 - tijdens de openingstijden van het gemeentehuis - worden ingezien bij de balie van vakgroep Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Ook kunt u de bestanden hier downloaden:


* Voorontwerpbestemmingsplan Oude Baan 36 - Regels
* Voorontwerpbestemmingsplan Oude Baan 36 - Toelichting
* Voorontwerpbestemmingsplan Oude Baan 36 - Tekening
* Bijlage 1: Quickscan flora en fauna Oude Baan 36 te Best
* Bijlage 2: Verkennend bodemonderzoek Oude Baan 36 te Best
* Extra bijlage: Aanvullend grondwateronderzoek locatie Oude Baan 35 te Best

* Bijlage 3: Akoestisch onderzoek Oude Baan 36 te Best
* Bijlage 4: Geuronderzoek Oude Baan 36 te Best
* Extra bijlage: Geuronderzoek (overzichtskaart)
* Bijlage 5: Archeologisch onderzoek Oude Baan 36 te Best
* Bijlage 6: Watertoets

Tot en met 20 april 2010 bestaat tevens de mogelijkheid een inspraakreactie over het voorontwerp-

bestemmingsplan naar voren te brengen. Een inspraakreactie kan - bij voorkeur- schriftelijk worden ingediend, gericht aan het college van burgemeester en wethouders (adres: Postbus 50, 5680 AB Best). Wij verzoeken u bovenaan de brief te vermelden 'inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Oude Baan 36'.

Ook het indienen van mondelinge inspraakreacties is mogelijk. Hiervoor kunt u (tot uiterlijk 16 april 2010) een telefonische afspraak maken met de projectleider: de heer Van de Rijdt, Afdeling Regie en Ontwikkeling, telefoonnummer: 0499-360 911.

Na afloop van de inspraaktermijn worden de ingekomen inspraakreacties betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerpbestemmingsplan door het college van burgemeester en wethouders wordt de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening opgestart.
---